Bayern zakt na laat tegendoelpunt in topper tegen Mönchengladbach almaar verder weg

REUTERS
Borussia Mönchengladbach
BMG
Borussia Mönchengladbach BMG
2
1
FC Bayern München FCB
FCB
FC Bayern München
In de Bundesliga stond de topper tussen leider Borussia Mönchengladbach en Bayern München op het programma. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan afstevenen, maar in de laatste minuut won de leider na een penalty. Bayern zakt weg naar de zesde plaats.

Bayern wist in de eerste helft de beste kansen af te dwingen, maar tot doelpunten leidde dat niet. Tot twee keer toe wist Lewandowski de bal net naast te trappen, dat zijn we niet gewend van de Pool. Ook Thomas Müller geraakte niet voorbij Sommer met zijn plaatsbal.

Marius Becker/dpa

Na de rust wist Bayern wel meteen wat scoren was. Perisic maakte er met een knappe volley 0-1 van, al had Sommer daar wel meer mee mogen doen. Mönchengladbach maakte niet veel later via Bensebaini (ex-Lierse) echter gelijk op corner na een dekkingsfout bij Bayern. In het slot kreeg de leider de ultieme kans op de voorsprong nadat Martinez een fout beging in de zestien meter. Bensebaini werkte deze koelbloedig af, waardoor Mönchengladbach alsnog met de overwinning aan de haal ging.

Door het late doelpunt blijft Mönchengladbach aan de leiding in de Bundesliga. Bayern ziet onder andere Dortmund en Freiburg over zich springen in de stand na een tweede nederlaag op rij, het wordt zevende.

REUTERS
REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.