Ga naar de mobiele website
^ Top

Bayern München maat(je) te groot voor Schalke in topper, Dortmund onderuit bij laatste

epa
Bayern München heeft op de vierde speeldag van de Bundesliga een uitstekende zaak gedaan door met 0-2 te gaan winnen op veld van Schalke 04. Van een echte topper was er nooit sprake, daarvoor waren de bezoekers op alle vlakken een maatje te groot. Grote rivaal Borussia Dortmund leed dan weer een pijnlijke nederlaag (3-2) op bezoek bij Hamburg, tot voor vandaag de rode lantaarn in de Duitse voetbalcompetitie. Ivan Perisic scoorde beide doelpunten, maar dat mocht niet baten.

De topper tussen Schalke 04 en Bayern München loste de verwachtingen niet in. Dat had veel te maken met het feit dat de bezoekers vandaag simpelweg meer kwaliteit in huis hadden. In alle linies overtrof Bayern München de thuisploeg. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg - Farfan trapte in de handen van Neuer - maar nadien zetten de bezoekers de wedstrijd volledig naar hun hand. Kroos en Mandzukic waren niet scherp genoeg voor doel.

Diezelfde Mandzukic verkwanselde na 25 minuten een reuzekans. Na een knap uitgespeelde aanval lepelde uitblinker Müller een voorzet op het hoofd van Mandzukic, maar de Kroaat kon zijn poging niet kadreren. Hier had hij meer mee moeten doen. Tegen de gang van het spel in kwamen 'Die Königsblauen' bijna op voorsprong, maar Neuer hield de 0-0 op het bord na een schot van Farfan.

Na de pauze zetten de bezoekers het veldoverwicht om in doelpunten. Bij de twee doelpunten speelde Müller een hoofdrol: eerst bood hij Kroos de 0-1 aan na een lang uitgesponnen aanval, nadien schoot hij zelf de 0-2 binnen. Müller en Robben vergaten de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen terwijl aan de overkant Huntelaar een wenkende kans liet liggen. De 'Rekordmeister' begint met een 12 op 12 aan de competitie.

Minder verging het landskampioen Borussia Dortmund. Op bezoek bij Hamburg verloor de ploeg van Ivan Perisic met 3-2. Hamburg maakte meteen ook een einde aan de reeks van Dortmund. De kampioen was al 31 matchen ongeslagen.

epa
epa
afp
epa
afp
epa
ap
reuters


Meld een bug