Bayer Leverkusen kent weinig moeite op bezoek bij Werder Bremen en wint met 1-4

Stuart Franklin/Getty-Pool/dpa
Werder Bremen
WER
Werder Bremen WER
1
4
Bayer 04 Leverkusen LEV
LEV
Bayer 04 Leverkusen
Het contrast tussen beide ploegen in de stand was ook te zien op het veld. Een sterk Bayer Leverkusen leidde met 1-2 aan de rust, en breidde die voorsprong na de pauze eenvoudig uit met twee extra treffers. 

Werder Bremen, de voorlaatste in de stand, en Bayer Leverkusen, de nummer vijf in Duitsland, mochten (spook)speeldag 26 in de Bundesliga afsluiten. De bezoekers toonden in een matig eerste halfuur het meeste initiatief en klommen via Kai Havertz verdiend op voorsprong. Op aangeven van Diaby knikte de Duitse sluipschutter Leverkusen op 0-1. Bremen was niet onder de indruk en reageerde vrijwel meteen via Gebre Selassie, die een hoekschop voor de thuisploeg feilloos tegen de netten werkte. In een dolle vijf minuten was het opnieuw Havertz met het hoofd die Leverkusen voor een tweede maal in de partij op voorsprong bracht: 1-2 was ook de ruststand.

Teleurstellend Bremen

Hoewel Bremen een gelijkmaker nodig had, waren het de bezoekers die na de pauze het tempo dirigeerden. Die gretigheid werd op het uur beloond. Diaby bracht de bal goed voor, Weiser was de afwerker van dienst. Nog was de honger van Leverkusen niet gestild. Demirbay legde met een heerlijke stifter - na een knappe assist van Bellarabi - de 1-4-eindstand vast. Een teleurstellend Bremen blijft voorlaatste in de stand, Leverkusen verstevigt haar vijfde plek.

REUTERS
REUTERS
EPA
AFP
EPA
AFP
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.