Batshuayi met heerlijk doelpunt opnieuw matchwinnaar bij Borussia Dortmund

AP
Borussia Dortmund heeft op de 27e speeldag van de Duitse Bundesliga Hannover geklopt met 1-0. Michy Batshuayi etaleerde andermaal zijn torinstinct met het knappe winnende doelpunt, maar liet ook wel enkele kansen onbenut.

Batshuayi raakte vroeg in de wedstrijd de paal, maar forceerde halfweg de eerste helft dan toch de opening. De Rode Duivel verschalkte op een corner Hannover-doelman Tschauner met een listige deviatie buitenkant voet die aan de tweede paal tegen de touwen vloog. Het is al de zesde treffer in zeven wedstrijden in de Bundesliga voor Batshuayi. De enige speler die zes keer wist te scoren in zijn eerste zeven partijen voor de Duitse eersteklasser is Timo Konietzka, maar dan spreken we al van 1963.

Nadien kreeg Batshuayi nog enkele uitstekende kansen. De Belg omspeelde doelman Tschauner wel, maar met een ultieme beenreflex liet die zich geen tweede keer kloppen. In de ultieme slotfase trof Philipp nog de paal.

Dortmund staat in de stand op de derde plaats met 48 punten, één minder dan het nummer twee Schalke 04. Bayern München, dat een wedstrijd minder telt, voert de Bundesliga aan met 66 punten.

Bernd Thissen/dpa2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonathan Wouters

    Goeie tweede

  • Francky Libbrecht

    Belachelijke term "matchwinnaar". Heeft de rest van de ploeg dan niets gedaan?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00