Axel Witsel bij zijn eerste ‘Klassiker’ al helemaal onmisbaar voor Borussia: “Ik ben een leider geworden”

AP
Hij is eindelijk waar-ie thuishoort, Axel Witsel (29). En hoe. Na jaren in de Russische en Chinese anonimiteit kijkt heel Europa weer naar hem. Nu al onmisbaar bij Dortmund, straks 100-voudig Rode Duivel. “Ik hoop dat ­Martínez niet vertrekt…”

Zo’n clash tegen Bayern: hoe hard kijk jij daar naar uit?

«Mijn eerste ‘Klassiker’, da’s toch extra bijzonder. Ik kan niet wachten om te zien wat dat zal geven op het vlak van sfeer. (glundert) Nu, ik maak me ­eigenlijk geen zorgen. Elke keer dat we thuis spelen, is het een gekkenhuis. ­Tegen Bayern zal het er wellicht nog iets warmer aan toegaan – de kans is klein dat ik me vergis. Ik verwacht trouwens ook een agressieve, nerveuze match.»

Bij winst zetten jullie Bayern op zeven punten. Wordt het dan moeilijk om te ontkennen dat de titel een reëel doel is?

(schiet in de lach) «De ambitie is een ticket voor de Champions League. Punt. We beseffen dat we ons in een gunstige positie bevinden, maar niemand in de kleedkamer heeft het over het kampioenschap winnen. We wachten het ­einde van het seizoen af om te zien waar we dan staan, in plaats van nu te veel te praten.»

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ronny peckstadt

  chapeau i

 • Tom Caers

  Een enorm harde werker op het veld. Altijd al fan geweest. Eindelijk krijgt hij de waardering die hij altijd al verdiende. Tracht hem maar is te dribbelen op het middenveld,je geraakt er niet voorbij!

 • rik cappelle

  Op zijn positie al vele jaren absolute wereldklasse. Na Busquets ken ik persoonlijk geen betere of hetzij Fernandinho misschien ? Nu er loopt daar op die positie bij Ajax een jonge snotneus waar wij ook nog het einde niet van hebben gezien en die wel naar Barcelona zal trekken. Frenkie De Jong.

 • Peter Thys

  toch ne grote meneer, onopvallend onmisbaar, toch vreemd maar het is ook een eigenschap

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00