Ana Ivanovic speelt Down Under liefdesdubbeltje met Schweinsteiger

dpa/twitter

In september leek het nog een flirt, toen ze samen tijdens de US Open hand in hand opgemerkt werden in de straten van New York. En vorige maand vloog hij per privé-jet nog naar Servië om haar 27ste verjaardag te vieren. Maar tegenwoordig lijkt het er steeds serieuzer aan toe te gaan tussen Ana Ivanovic en Bastian Schweinsteiger (30) - tot jolijt van het Duitse 'Bild' dat vandaag meer details rond de verrassende liefdesstory naar buiten brengt.

De middenvelder van Bayern München maakte van de winterstop in de Bundesliga gebruik om af te reizen naar Australië, waar hij tijd doorbrengt met de knappe Servische tennisster. In het complex van Melbourne Park, waar straks de Australian Open plaatsvindt, bereidt 's werelds nummer vijf zich momenteel voor op de eerste grandslam van het jaar. Met 'Schweini' aan haar zijde, zo is te zien op foto's die de Italiaanse fotografe Chiara Gambuzza op haar Twitter zette. Ook via Twitter is een foto opgedoken dat de twee samen zaten op een vlucht naar Melbourne.

Ivanovic is normaliter zeer actief op Twitter, maar lijkt nu een pauze ingelast te hebben. Haar laatste bericht dateert van 17 december. En ook op de social media van Schweinsteiger is het windstil. Op Facebook zette hij zijn laatste post twee dagen eerder. Ivanovic speelt voor de Australian Open nog het WTA-toernooi van Brisbane, waar ze aan de zijde van de Duitse Angelique Kerber ook dubbelt. De laatste (en enige) grandslamzege van Ivanovic dateert van 2008, toen ze Roland Garros won. In dat jaar behaalde ze ook haar beste resultaat ooit op de Australian Open. Ze verloor toen de finale van Maria Sharapova. Daarna raakte ze nog slechts één keer tot de kwartfinale. Dat was vorig jaar, toen ze Serena Williams uitschakelde. Brengt de Duitse wereldkampioen haar in 2015 meer geluk?