Allofs: "De Bruyne blijft" (en cijfers in zijn contract kunnen er nog mooier uitzien)

De Bruyne wordt in Wales onder druk gezet door Joe Allen.
GETTY De Bruyne wordt in Wales onder druk gezet door Joe Allen.
De kans dat Kevin De Bruyne deze zomer al Wolfsburg verlaat, lijkt bijzonder klein. Volgens Klaus Allofs, manager van 'die Wölfe', is die zelfs onbestaande. Ondanks interesse van absolute topclubs als Bayern, Man City of PSG. Dat heeft hij gezegd aan het Duitse Sport1.

"De Bruyne blijft. Hij heeft nog een contract tot 2019. Een contract dat we evenwel herbekijken aan verbeterde financiële voorwaarden. We houden immers rekening met de buitengewone sportieve ontwikkeling die Kevin hier al heeft doorgemaakt. Dat is ook onze clubpolitiek: de beste spelers moeten het meest verdienen. We hebben een voorstel overgemaakt en denken snel tot een akkoord te komen", aldus Allofs.

Of De Bruyne dan weer tot 2019 in Wolfsburg blijft, is een andere vraag - zo weet ook Allofs. "Zo ver in de toekomst kijken is onmogelijk. Wat er zich volgend jaar allemaal kan afspelen, is toch alleen maar gokken. Ik hoop natuurlijk wel dat hij minstens tot 2019 bij ons blijft. Veel zal afhangen van zijn verdere persoonlijke ontwikkeling, maar ook die van de club. Als we straks het voorbije seizoen kunnen bevestigen (Wolfsburg eindigde tweede en pakte de Duitse beker, nvdr), geven we De Bruyne steeds minder redenen om de club te verlaten."

In dat laatste opzicht trok de club, na vorige winter al Andre Schürrle, ook international Max Kruse aan. De spits werd weggehaald bij Borussia Mönchengladbach. Onze landgenoot Koen Casteels komt straks dan weer in aanmerking voor een plaats onder de lat.