50-60-70 miljoen? "De Bruyne is niet te koop"

PHOTO_NEWS
Wolfsburg wapent zich tegen de clubs die Kevin De Bruyne willen wegkopen. Zelfs bij aanbiedingen tot 70 miljoen zal de Duitse club niet overstag gaan, zo weet Sport Bild. Francisco Javier Garcia Sanz, voorzitter van de Raad van Bestuur: "Hij is niet te koop."

Zijn werkgever zet zich schrap. Na zijn indrukwekkende match tegen Bayern München is de interesse voor De Bruyne alleen maar concreter geworden. Bayern München en Paris Saint-Germain willen heel snel met de Rode Duivel aan tafel zitten, Monaco nam contact op en bij Manchester City is hij één van de opties voor volgend seizoen om het middenveld te verjongen. Wolfsburg, waar De Bruyne nog tot 2019 onder contract ligt, wil zich niet zomaar laten doen. De club heeft grote ambities met zijn draaischijf. Technisch directeur Klaus Allofs is zinnens een topelftal rond hem te bouwen, dat in komend seizoen de titelstrijd aan moet gaan met Bayern München. "Ik zie de noodzaak niet hem te verkopen", zegt Garcia Sanz, voorzitter van de Raad van Bestuur, in Sport Bild. Dat zou volgens het weekblad ook gelden als er een bod van 50, 60 of zelfs 70 miljoen binnenloopt. "Kevin De Bruyne is een goede jongen", vervolgt Garcia Sanz. "Hij is een sleutelspeler ook. Ons doel is duidelijk. Wij willen in Europa meespelen."   

LEES HIERONDER VERDER

Kevin De Bruyne is een goede jongen. Hij is een sleutelspeler ook. Ons doel is duidelijk. Wij willen in Europa meespelen

Garcia Sanz, voorzitter Raad van Bestuur bij Wolfsburg
PHOTO_NEWS
De Bruyne in een shirt van Bayern: het lijkt dus niet voor meteen.
PHOTO_NEWS De Bruyne in een shirt van Bayern: het lijkt dus niet voor meteen.
EPA

Om De Bruyne te paaien denkt de club eraan diens contract openbreken met nog een jaar, tot 2020, mét een forse loonsverhoging. Momenteel verdient de Gentenaar een slordige 4 miljoen euro bruto op jaarbasis. Spelers als Franck Ribéry en Philipp Lahm zitten bij Bayern boven 10 miljoen op jaarbasis. Dat zijn lonen naar Premier Leaguenormen. "In feite heeft Kevin een langdurig contract bij de club", zegt Allofs. "Maar wanneer er zich buitengewone zaken voordoen, kan het best zijn dat je als club met een speler samen gaat zitten en de contractvoorwaarden herbekijkt." De Bruyne zelf zou een extra seizoen bij Wolfsburg best wel zien zitten. Hij veranderde de voorbije jaren vaak van club en wil vooral stabiliteit.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS