"Wolfsburg wil duo Lukaku-De Bruyne"

BELGA
De Engelse tabloids zijn soms voorspelbaar. Achtenveertig uur nadat Romelu Lukaku verklapte dat hij ooit weer voor een topclub hoopt te spelen, brengt Daily Star hem in verband met Wolfsburg. De Duitse club was deze zomer fel geïnteresseerd, maar knapte af op de vraagprijs.

Wolfsburg-spits Bas Dost vond dit weekend vlot de weg naar doel, met vier goals tegen Leverkusen, maar volgens de 'Star' lonken 'Die Wölfe' nog altijd naar Lukaku. De Rode Duivel stond deze zomer prominent op het verlanglijstje, samen met Alvaro Morata, maar geen van beide aanvallers trok uiteindelijk naar de VW Arena.

"Wolfsburg heeft me trouwens een aanbod gedaan", bevestigde Lukaku dit weekend nogmaals in 'Fan'. "Ik heb toen veel gepraat met Junior Malanda, maar uit de matchen tegen Wolfsburg - 4-1 thuis, 0-2 ginder - blijkt dat ik met Everton de juiste keuze gemaakt heb. We hebben hen twee keer gedomineerd." Wolfsburg haakte vorige zomer af op de financiële eisen van Chelsea. De club van Kevin De Bruyne wilde niet meegaan in het opbodspelletje dat Everton uiteindelijk 35 miljoen deed betalen voor Lukaku.

Voorspelbaar
Dat Lukaku weer aan Wolfsburg gelinkt wordt, is voorspelbaar. Vrijdag trok 'The Sun' een uitspraak van Lukaku uit zijn context. Na de match op Chelsea had Lukaku laten verstaan dat hij ooit hoopte weer voor een topclub te zullen spelen. De Engelse tabloids houden de transfermolen graag draaiende en recycleren graag oude links. Zo werd Steven Defour tot vorig seizoen nog altijd een 'Manchester Unitedtarget' genoemd, ondanks het feit dat die al jaren van de verlanglijst was geschrapt. Het is hun manier van 'nieuws verkopen'.

Europees voetbal
Lukaku is bijzonder ambitieus en zou graag Europees voetbal blijven spelen. Dat wordt een zware job: Everton moet straks de Europa League winnen om nog aanspraak te maken op een ticket, want in de Premier League lijkt de kloof te groot. Everton is bovendien niet meteen bereid mee te werken aan een eventuele transfer. Tenzij de club fors winst kan maken op zijn aanvaller. Lees: als Lukaku de duurste Belg ooit wordt met een transfer boven 40 miljoen euro. "Mij zal je niet horen zeggen dat 35 miljoen euro zo veel geld is", zei Lukaku dit weekend over zijn prijs. "Nee, ik wil volop tonen dat ik dat bedrag waard ben. Sterker: ik zal alles doen om mijn waarde nog te doen toenemen."

Bayern
Wolfsburg wil zijn elftal deze zomer wel fors uitbouwen. De club wil Bayern München volgend seizoen van de troon proberen stoten in de Bundesliga - de titelambities zijn er geen geheim. Daarvoor wil Wolfsburg de Champions League-centen aanwenden. De UEFA houdt wel een oogje in het zeil. Voor de miljoenentransfer van André Schürrle vorige maand toetste de club eerst af bij de Europese Voetbalbond of die wel in lijn was met de Financial Fair-Play. Dat bleek geen probleem. Maar of de vraagprijs van Lukaku binnen hun budgetten past, is maar zeer de vraag.

Spurs
De Daily Mail koppelt Lukaku opnieuw aan Tottenham en West Ham. De Spurs toonden vorig jaar al interesse, maar vonden de vraagprijs van Chelsea niet realistisch. De club van Vertonghen, Chadli en Dembélé heeft bovendien andere prioriteiten. West Ham heeft niet de middelen om Lukaku weg te kopen bij Everton.