Braziliaanse voetbalbond aanvaardt schorsing Neymar

PHOTO_NEWS
De Copa America is nu definitief ten einde voor de Braziliaanse superster Neymar. De Braziliaanse voetbalconfederatie CBF heeft na een gesprek met de speler van FC Barcelona immers beslist om diens schorsing van vier speeldagen te aanvaarden. Neymar komt dus niet meer in actie op het Zuid-Amerikaans voetbalkampioenschap in Chili.

Neymar werd gestraft voor zijn wangedrag na de woensdag met 0-1 verloren wedstrijd tegen Colombia. Hij trapte de bal vol op de rug van Pablo Armero, deelde een kopstoot uit aan doelpuntenmaker Jeison Murillo en was vervolgens nog in een handgemeen verwikkeld met Carlos Bacca (ex-Club Brugge), die net als Neymar rood kreeg. Het kostte Neymar naast de schorsing ook nog een boete van 10.000 dollar. Bacca werd twee wedstrijden geschorst en moet 5.000 dollar boete betalen.

Zonder zijn sterspeler wist de Seleçao zich zondag op de Copa America overigens voor de kwartfinales te plaatsen. Het won in Santiago met 2-1 van Venezuela en pakte zo de groepszege in groep C. Bij de laatste acht wacht Paraguay.