Bongonda en Celta de Vigo hebben Europees ticket beet

Theo Bongonda (rechts).
AFP Theo Bongonda (rechts).
Celta de Vigo, de club van Theo Bongonda, treedt volgend seizoen aan in de groepsfase van de Europa League. Op de 37ste en tevens voorlaatste speeldag in de Spaanse Primera Division boekte Celta in eigen huis een 1-0 overwinning tegen Malaga.

Bongonda zag vanaf de bank hoe Nolito (31.) het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Celta Vigo is op één speeldag van het einde zeker minstens van de zesde plaats en Europees voetbal.

Musonda en Real Betis pakken punt
Real Betis Sevilla heeft zich dan weer verzekerd van een verlengd verblijf in La Liga. Met Charly Musonda 89 minuten tussen de lijnen raapte Betis een punt op het veld van Eibar. Ruben Castro (37.) opende de score voor de bezoekers, maar Eibar kwam via Sergi Enrich (73.) langszij. Betis is veertiende en heeft zes punten voorsprong op het nummer achttien, Getafe. Eibar is twaalfde.

Scorende Mujangi Bia
Op de 32ste speeldag in de Zwitserse Super League heeft FC Sion met 2-1 gewonnen van YB Bern. Ziegler (10.) opende de score voor Sion, waarna Hoarau (34.) vanaf de stip de bordjes in evenwicht zette. Geoffrey Mujangi Bia (35.), die mocht starten en in de 66ste minuut gewisseld werd, scoorde de winnende treffer. Sion blijft in de running voor een Europa League-ticket. Bia en co zijn vierde, Young Boys is tweede en heeft bijna zijn ticket voor de voorrondes van de Champions League beet.