Bobby Charlton in München voor herdenking vliegramp

Bobby Charlton opende mee de tentoonstelling voor de 'Busby Babes' in het clubmuseum bij de Allianz Arena in München.
Photonews Bobby Charlton opende mee de tentoonstelling voor de 'Busby Babes' in het clubmuseum bij de Allianz Arena in München.
Sir Bobby Charlton, ex-voetballer van de Engelse nationale ploeg en Manchester United, was vandaag bij de opening van een herdenkingstentoonstelling in München voor de vliegramp van 1958. Het is 57 jaar geleden dat de selectie van Manchester United verongelukte na een Europa Cup-wedstrijd in Belgrado.

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en Bobby Charlton openden de tentoonstelling in het clubmuseum bij de Allianz Arena in München. De 77-jarige Charlton is samen met Harry Greg de enige overblijvende overlevende van de crash van 6 februari 1958. Het ongeluk kostte 23 mensen het leven, onder wie acht voetballers van Manchester United. Zij worden herinnerd als de 'Busby Babes' de toenmalige bijnaam van het team, vernoemd naar de coach Matt Busby. "Ik ben er trots op dat ik zo veel vrienden heb bij Bayern München en in München", sprak Charlton bij de ceremonie.

Minuut stilte
Er was ook een plechtigheid in Manchester bij Old Trafford, het stadion van 'The Reds'. Om 15u04, het exacte uur van de crash, werd er een minuut stilte gehouden.

20 tijdens crash
Het vliegtuig verongelukte in München toen het voor de derde keer probeerde op te stijgen van een besneeuwde landingsbaan. Er waren 23 slachtoffers, 21 anderen overleefde de crash. "Het was verschrikkelijk. De wereld verloor toen een paar van zijn beste voetballers", verklaarde Charlton, die 20 was ten tijde van de crash.