Blackpool-speler in opspraak om Snapchat-foto

AFP
Jacob Murphy rekende er niet op dat zijn club Blackpool afgelopen zondag thuis van Rotherham zou winnen. Dat bleek uit een foto die hij via Snapchat verstuurde. Helaas voor Murphy lekte iemand zijn grappig bedoelde kiekje via sociale media.

De 19-jarige vleugelaanvaller van 'The Tangerines' voorzag een selfie met ploeggenoot Donervon Daniels van de volgende caption: "We gaan verliezen... alweer..." Dat was niet zo'n handige actie, helemaal omdat Murphy van de trainer een basisplaats kreeg toebedeeld in het Championship-duel. De wedstrijd eindigde overigens niet in een nederlaag, maar in een gelijkspel (1-1). Toch vat Blackpool de zaak hoog op.

Murphy heeft veel spijt van het geintje. "Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan de manager, mijn teamgenoten, de fans en iedereen bij de club die ik met dat fotobericht heb beledigd of beschaamd", valt te lezen op de clubsite. "Het was erg onprofessioneel van me en ontzettend dom." Het talent wil dat voor iedereen duidelijk is dat Daniels er niets mee te maken had. "Het spijt me heel erg dat ik hij hier door mij bij betrokken is geraakt."

Blackpool-trainer Lee Clark laat weten dat hij erg teleurgesteld is in de huurling van Norwich City. "Ik verwacht dat mijn spelers zich altijd professioneel opstellen. We zullen een intern onderzoek uitvoeren voordat wordt besloten welke consequenties dit heeft."