Bijrol voor De Bruyne in mogelijk laatste match bij Wolfsburg

EPA
In wat mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Wolfsburg is geweest, heeft Kevin De Bruyne eens niet gedomineerd. De Rode Duivel liet tegen Eintracht Frankfurt een eerder gepikeerde indruk na, maar lag met een pre-assist wel aan de basis van de 1-0. Nadat Bas Dost de score had verdubbeld voor de thuisploeg, moest Koen Casteels zich gewonnen geven op de inzet van Reinartz. Beide ploegen versierden nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De Bruyne werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en neemt zo mogelijk afscheid van 'die Wölfe' met een 2-1 overwinning.

Anderhalf uur na de aftrap in Wolfsburg stond er over het Kanaal een heuse topper op het programma. Chelsea ging op bezoek bij Manchester City - u weet wel, de club die zo graag De Bruyne wil binnenhalen. Misschien daarom dat de Rode Duivel een geïrriteerde indruk naliet. Want zeg nu zelf, als voetballer kijk je niet uit naar de wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt. Wél naar die tegen Chelsea.

Toch lag De Bruyne aan de basis van de openingsgoal. Na zijn 'pre-assist' was het uiteindelijk Ivan Perisic (ex-Club Brugge) die kon scoren. Bas Dost verdubbelde daarna de voorsprong tot een gevleide 2-0. Nauwelijks twee minuten later bracht Stefan Reinartz de bezoekers terug in de match.

Na de pauze speelden 'die Wölfe' met vuur. De Bruyne koos bijzonder vaak voor de verkeerde optie en werd een kwartier voor tijd verrassend naar de kant gehaald. Misschien om de topper in Manchester nog op tv mee te pikken? Beide teams sleepten zich naar het einde. Goals vielen er niet meer, maar iedereen in de Volkswagen Arena vroeg zich af of dit de laatste match van Kevin De Bruyne was.

REUTERS
AFP
EPA
EPA