Besnik Hasi niet langer coach van Olympiakos

reuters
Besnik Hasi (45) is niet langer trainer van Olympiakos. De Albanese Kosovaar werd vandaag bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de Griek Takis Lemonis, zo staat te lezen op de clubwebsite. Hasi was pas sinds juni aan de slag bij de Griekse kampioen. De minder overtuigende resultaten in het seizoensbegin doen de voormalige Anderlecht-trainer de das om.

Olympiakos verloor zondag de topper van competitiespeeldag vijf op het veld van AEK Athene met 3-2. Daardoor staat het team uit Piraeus pas vierde in de Griekse competitie met 8 punten, vijf minder dan leider AEK.
    
Hasi leidde Olympiakos naar de poules van de Champions League maar daarin werd de eerste groepmatch tegen Sporting met 2-3 verloren. Barcelona en Juventus zijn de twee andere (loodzware) tegenstanders in poule D.
    
Olympiakos heeft met Silvio Proto, Björn Engels, Guillaume Gillet en Vadis Odjidja een ruime Belgische connectie. Ook Mehdi Carcela (ex-Standard) en Marko Marin (ex-Anderlecht) zitten in de selectie.
    
Hasi was tussen 2014 en 2016 trainer van Anderlecht. Vorig seizoen zat hij op de bank bij de Poolse kampioen Legia Warschau maar ook daar werd de ex-middenvelder snel ontslagen.
    
Nog vandaag kreeg Jacky Mathijssen na amper elf dagen zijn ontslag bij Larissa, de rode lantaarn in de Griekse hoogste klasse.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Smissen

  Zou dat nu eens geen goede trainer zijn om KV Oostende of RC Genk naar tweede klasse te leiden?

 • Philip Waelkens

  Hasi buiten ! Hasi buiten ! Oei, hij is er nog niet...

 • Erwin Elskens

  Dit had ik van in het begin voorspeld. Hij heeft Anderlecht als een hoopje schroot achtergelaten, werd in Warschau snel ontslagen,... Dit is geen trainer voor 1ste klasse voetbal. Niet in België, en zeker niet in het buitenland.

 • Bart Dufour

  T zijn zeker ook niet de landen met het meeste geduld kwa trainers

 • roisine

  Hasi heeft het niet lang uitgehouden in griekenland. En hij heeft toch engels, vadis, proto en nog enkele belgen naar daar gehaald.nu maar wachten tot de wintermercato want deze spelers zullen geen kans meer krijgen olympiakos.er zullen koopjes te doen zijn voor de belgen. en waarom hasi niet terug naar anderlecht. hij heeft het daar toch goed gedaan?