Benteke scoort bij debuut voor Aston Villa; ook goals De Bruyne en Simons

AP
In de Premier League kwamen vandaag heel wat Belgen in actie, maar enkel Thomas Vermaelen en Christian Benteke konden van een echt succes spreken bij hun ploeg. Ook in Duitsland waren de Belgen succesvol. Kevin De Bruyne scoorde maar verloor met Werder Bremen bij Hamburg (3-2), terwijl Timmy Simons de 0-2 scoorde in de 2-3-zege van Nürnberg bij het Mönchengladbach van Daems en De Camargo.

DUITSLAND:

Werder Bremen ging op de derde speeldag in de Bundesliga met 3-2 onderuit bij Hannover. Kevin De Bruyne scoorde de tweede treffer voor Bremen.

Nürnberg ging met 2-3 winnen bij Borussia Monchengladbach. Timmy Simons lukte de tweede treffer bij de bezoekers. Bij de thuisploeg speelde Filip Daems een hele partij en bleef Igor De Camagro op de bank.

ENGELAND:

Chelsea raakte op de vierde speeldag van de Premier League niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Queens Park Rangers. Bij de Blues miste Eden Hazard in de slotfase een grote kans. Chelsea blijft wel leider.

Arsenal, met Thomas Vermaelen een hele wedstrijd tussen de lijnen, haalde zwaar uit tegen Southampton. Het werd maar liefst 6-1.

Manchester City en Vincent Kompany speelden 1-1 gelijk op het terrein van Stoke City.

Christian Benteke heeft zijn debuut bij Aston Villa niet gemist. Hij mocht in de partij tegen Swansea na 71 minuten invallen en in de 87e minuut maakte hij de 2-0, eveneens de eindstand.

Romelu Lukaku leed met West Bromwich Albion een eerste seizoensnederlaag. Bij Fulhalm werd het 3-0, Lukaku mocht na 68 minuten invallen.