Belgisch toptalent Azzaoui ruilt Tottenham voor Wolfsburg

Ismail Azzaoui, hier achter Kevin De Bruyne
AP Ismail Azzaoui, hier achter Kevin De Bruyne
Tottenham ziet de jonge Belgische aanvaller Ismail Azzaoui (17) vertrekken. Hij tekende voor vijf seizoen bij VfL Wolfsburg. Met zijn snedige aanvallende acties kan hij elke defensie in de vernieling spelen.

Azzaoui is een technische sterke aanvaller, die zowel centraal als op de flank uit de voeten kan. Hij speelde voorlopig 26 jeugdinterlands voor België waarin hij 8 goals scoorde. "We volgen Azzaoui al enige tijd op de voet", aldus Wolfsburg-manager Klaus Allofs. "Hij is een jonge speler die de potentie heeft om op de middellange termijn in het eerste elftal te spelen. We zullen hem de komende weken nauw in de gaten houden en dan beslissen in welk team hij zal worden ingepast."

Dit voorjaar liet de 17-jarige aanvaller voor het eerst van zich spreken door een sterke campagne met de jonge Duivels U17 op het EK in Bulgarije. Ze bereikten er de halve finales, die na strafschoppen werden verloren van Frankrijk. Azzaoui speelde alle vijf de matchen op het EK en scoorde er drie keer.

De Brusselaar komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht, maar verliet Neerpede in 2014 voor een avontuur bij Tottenham. Daar speelde hij vorig seizoen in de beloftencompetitie.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AP