Beelden van vlak voor de helikoptercrash tonen hoe toestel van eigenaar Leicester en OH Leuven al boven King Power Stadium begon te tollen

De helikopter begon al boven het stadion van Leicester te tollen. Het toestel stortte uiteindelijk neer op een nabijgelegen parking, met vijf doden tot gevolg.
rv De helikopter begon al boven het stadion van Leicester te tollen. Het toestel stortte uiteindelijk neer op een nabijgelegen parking, met vijf doden tot gevolg.
De Britse overheidsorganisatie voor luchtvaartongevallen heeft een onderzoek gestart naar de helikoptercrash die zaterdagavond in Leicester het leven kostte van vijf mensen, onder wie Vichai Srivaddhanaprabha, de eigenaar van Leicester City en OH Leuven. En in dat onderzoek heeft het Britse medium ‘The Sun’ alvast een rol proberen te spelen. 

‘The Sun’ kreeg beelden opgestuurd die tonen hoe het toestel, een Agusta Westland AW169, vlak voor het opstijgen een stevige rookwolk achterliet en nog boven het King Power Stadium begon te tollen. Daarna stortte de helikopter neer op een nabijgelegen parking.

Er werden intussen al heel wat herdenkingen voor de alom geliefde eigenaar gehouden en er zullen er nog meerdere volgen. Ook de zichtbaar verslagen spelers van Leicester City kwamen rouwen bij de immense bloemenzee. Onder hen ook Kasper Schmeichel, de Deense doelman die zaterdagavond zonder verpinken het stadion uitrende toen hij de sirenes hoorde. Vandaag kwamen ook een heleboel monniken naar het stadion om de Thaise miljardair en de andere slachtoffers te eren. De weduwe en de zoon van Srivaddhanaprabha kwamen ook al bloemen aan het stadion leggen.

AP
REUTERS

 Leicester City heeft overigens besloten om dit weekend weer in actie te komen in de Premier League. De competitiewedstrijd van de Engelse club tegen Cardiff City zal één groot eerbetoon worden aan de overleden eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

 Voor het begin van het duel wordt een minuut stilte gehouden en de spelers dragen tijdens de wedstrijd zwarte rouwbanden. Leicester City had vanavond moeten spelen in de vierde ronde van de League Cup tegen Southampton, maar dat duel werd op verzoek van de club uitgesteld na de tragische dood van de Thaise eigenaar.

Photo News
EPA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik De Jonghe

  vreemd dat dit werd gefilmd ... maw iedere keer werd een opname gemaakt als men opsteeg vanuit het stadion ...? hier klopt iets niet ...

 • Dave Janssens

  Marc LInden hoe zit het nog met de beelden hier gepresenteerd? Noemt u dat "zeer langzaam tollen" of fake news? En wat met de brandstof, vermoedelijk kerosine zelfs, van de heli zelf? Brand niet oid? "Uiterst zeldzaam" wil bovendien ook niet zeggen dat het nooit gebeurd en eens een zij rotor het begeeft is een heli 'onbestuurbaar'. Das iets anders dan "redelijk bestuurbaar". Nee ik denk niet dat ik verder nog veel vagen heb over uw expertise.

 • Marc LInden

  bij de eerste amateurbeelden die ik heb gezien, was de helikopter wel aan het tollen, maar zeer langzaam en leek me redelijk bestuurbaar. ik was zeer verbaasd over de enorme en snelle explosie die erna ontstond. benzine van auto's geloof ik niet want parking was zo goed als leeg. een rotor die uitvalt wanneer een toestel in de lucht is is uiterst zeldzaam. roept toch vragen op

 • philippe decock

  Hoe meer je vliegt in vergelijking met autorijden, hoe meer kans je hebt om te sterven in een ongeval. Vlieg dus niet onnodig als het met de auto kan.

 • Olivier Dochez

  In het interview, in de tv studio met zicht op het veld en de helikopter zie je dat de achterste rotor wankelt. Was het eerste dat ik merkte toen ze die beelden toonden

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00