Beelden van schermutseling tussen Neymar en model dat hem aanklaagt voor verkrachting gaan viraal

De schermutseling
RV De schermutseling
Er zijn beelden opgedoken van een schermutseling tussen Neymar en Najila Trindade, het 26-jarig model dat de Braziliaan beschuldigt van verkrachting. Op de video, die gebruikt wordt in het politieonderzoek, slaat de vrouw enkele keren naar de voetbalvedette, waarna ze zegt: “Ik ga je slaan, je weet wel waarom. Omdat je me gisteren hebt geslagen.” 

Neymar zit in de hoek waar de klappen vallen. Niet enkel omdat hij een zoveelste blessure opliep waardoor hij de Copa América in eigen land mist, nog meer omdat hem een verkrachtingszaak boven het hoofd hangt. De bekende Braziliaanse blogger Najila Trindade (26) beschuldigt haar landgenoot van aanranding, Neymar zelf maakte in een lijvige boodschap duidelijk dat het om seks met wederzijdse toestemming ging. De politie startte een onderzoek, waarbij deze ochtend cruciale beelden zijn uitgelekt - vermoedelijk gemaakt één dag na de bewuste nacht. 

Op de video is te zien hoe Neymar op het bed gaat liggen, met Najila op hem. Na een paar seconden staat het model opnieuw op en begint ze hem te slaan. De ster van PSG probeert de aanval af te weren, maar de jongedame is niet te stoppen. “Nee, nee, nee, niet slaan”, zegt Neymar. “Nee? Jij gaat mij toch slaan? Ik ga je wel slaan, je weet wel waarom. Omdat je me gisteren hebt geslagen”, zou Najila volgens verschillende Braziliaanse en Portugese media hebben terug geschreeuwd. 

De schermutseling
RV De schermutseling

Valstrik 

Opmerkelijk is de plek vanwaar het tafereel gefilmd is. Volgens Neymar Senior had zijn zoon door dat het om een valstrik ging, toen hij de dag na die bewuste nacht nog even terugkeerde naar het hotel en zag hoe de vrouw alles filmde met een op een strategische plaats verstopte gsm. Toen ze ‘ontmaskerd’ werd en Neymar vroeg om er geen schandaal van te maken, zou het tot de schermutseling op het bed zijn gekomen waarbij ook de voetballer geprobeerd heeft de scène in beeld te brengen. ”We gaan er dan ook alles aan doen om deze video openbaar te maken”, stelde de vader gisteren al. “Want dit is het bewijs dat hij zelf in de val is gelokt en is mishandeld.” Wellicht stuurde het kamp-Neymar deze beelden dus de wereld in, om aan te tonen dat Najila een spelletje speelde en uit is op roem en/of centen. 

Ik zei hem dat er niks zou gebeuren. Maar hij luisterde niet, draaide zich om en deed wat er gebeurd is… Ik zei stop, stop, stop! Maar hij zei niet veel, hij deed gewoon.

Najila Trindade

Gerechtigheid

De Braziliaanse blijft echter bij haar standpunt en deed gisteren haar verhaal tegenover TV SBT. Ze zegt dat ze seks wilde met Neymar, toen werd hij agressief. “Totaal anders dan de jongen die ik had leren kennen. Toen ik hem vroeg of hij een condoom bij had, zei hij nee. Ik zei hem dat er dan niks zou gebeuren. Maar hij luisterde niet, draaide zich om en deed wat er gebeurd is… Ik riep stop, stop, stop. Maar hij zei niet veel, hij deed gewoon verder. Hij heeft mij veel pijn gedaan. 

De vrouw wil nu “gerechtigheid”. “Hij heeft me getraumatiseerd. Ik wil dat hij boet voor wat hij aangericht heeft.” Najila deelt ook mee hoe de twee elkaar hebben leren kennen. “We stuurden berichten via Instagram”, zegt ze. “Hij vroeg of ik naar Parijs kon komen. Ik wilde wel, maar antwoordde dat ik dat op dit moment niet kon betalen. Hij zei dat hij het zou regelen, en hij betaalde mijn vlucht en hotelkamer.”

AFP
Neymar en Najila Trindade AFP

Mastercard stopt met advertenties Neymar

Mastercard stopt per direct met zijn advertenties rond de Braziliaanse voetbalster Neymar. Het bedrijf neemt voorlopig afstand van de speler, omdat die onlangs werd beschuldigd van verkrachting. Mastercard zegt de situatie rond Neymar opnieuw te bekijken, als er meer duidelijkheid in de zaak is.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katherine Baker

  'j Zou niet in zijn schoenen willen staan: een mooie voetbalcarrière, een gulle verloning, .... en dan dit (of het nu waar is of niet). Er zijn voetballers waar men nergens iets van hoort ... geen schandalen, geen louche taferelen, geen klap achter hun gat. Het kan ook anders.

 • David Vermeulen

  Ik geloof er niet echt veel van. Even onderzoeken wie die griet is en met wie ze al in bed is gedoken. We straf dat er juist een gsm dit allemaal filmde En zoals andere al zeiden, als ze echt verkracht was, waarom dan terug gaan de dag nadien. Zeker weten dat ze hem heeft verteld om ze haar geld geven, zo niet dar ze hem aanklaagt voor verkrachtingen. En omdat hij neem zegt, ze door het dak ging. En dan wou ze deze video gebruiken om zogenaamd te zeggen dat hij haar sloeg.

 • Sobek Wessels

  Er zijn mannen die profiteren van vrouwen en hen na de seks dumpen , Maar er zijn ook vrouwen die alles doen Voor Geld en roem ! Wie denkt dat enkel mannen niet deugen ...?

 • Marc Camp

  Verkrachting is heel erg en kan je zeer zwaar tekenen. Dat ieder slachtoffer anders hierop reageerd is ook een gegeven. Wie verkracht wordt en veerkrachtig iszal pogen verhaal te halen. In dit verband isnhet filmpje zeker geen mooi voorbeeld en geeft aanleiding tot insinuatie dat zij de daadster is.

 • Jory Oversteyns

  Foei foei schandalig van die vrouw! Er zijn toch laffaards in deze wereld