Beelden opgedoken van Sneijder die auto van bejaard echtpaar vernielt

Wesley Sneijder.
Photo News Wesley Sneijder.
De Nederlandse voetballer Wesley Sneijder is vorige zondag in Utrecht opgepakt. De 35-jarige middenvelder, die tegenwoordig bij Al Gharafa speelt in Qatar, vernielde ‘s nachts een auto, zo is te zien op beelden die de Nederlandse website Shownieuws publiceerde. 

In het filmpje is te zien hoe Sneijder, gehuld in een wit t-shirt, op het dak van de auto zit Hij trapt onder meer met zijn voeten op de voorruit en gaat na een aantal seconden zelfs op de motorkap staan. De beelden, gemaakt door een buurtbewoner, bevatten ook geluid. “Kom naar binnen”, roept een onbekende dame, die Sneijder even later een kus geeft. 

De wagen blijkt van een bejaard koppel blijkt te zijn. “Hij heeft ook nog tegen de auto geplast”, zegt de eigenares van de donkere wagen van het merk Daihatsu ontsteld bij het Algemeen Dagblad. “Een bekende voetballer of niet, je blijft van iemand anders spullen af.”  De vrouw reageert anoniem, want “ik heb er ook niet voor gekozen dat hij op ónze auto zat”.

Sneijder is inmiddels weer op vrije voeten. Hij zou een schadevergoeding betaald hebben. De Nederlandse politie wilde niet bevestigen dat het om Sneijder ging, maar zei dat er een 35-jarige man was opgepakt. Volgens de woordvoerder werd ‘de man’ inderdaad aangehouden voor vernieling van een auto.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Buckens

  Dit is geen klachtdelict (vandalisme) zoals sommigen willen naar voor brengen. Ik hoop dat ze eens kijken wat hij in zijn bloed heeft. Schande , deze mensen hebben een voorbeeld functie . Sommige anderen hebben al voor minder een schorsing gekregen.

 • Joxer Bryce

  Shownews lijkt ondertussen ook geld gekregen te hebben, het filmpje is ondertussen verwijderd... zelfs op liveleak vind ik er niets van terug...

 • Jan Verstrepen

  Zoals ieder mens de bak in.

 • Ellen De Meester

  Is altijd al een speciaal geval geweest. Vele geluk dat hij kan voetballen anders was het een dikke niksnut

 • fre cordier

  Nog zo een omhooggevallen voetballertje die denkt dat hij alles mag.