Beelden opgedoken van Sneijder die auto van bejaard echtpaar vernielt

Wesley Sneijder.
Photo News Wesley Sneijder.
De Nederlandse voetballer Wesley Sneijder is vorige zondag in Utrecht opgepakt. De 35-jarige middenvelder, die tegenwoordig bij Al Gharafa speelt in Qatar, vernielde ‘s nachts een auto, zo is te zien op beelden die de Nederlandse website Shownieuws publiceerde. 

In het filmpje is te zien hoe Sneijder, gehuld in een wit t-shirt, op het dak van de auto zit Hij trapt onder meer met zijn voeten op de voorruit en gaat na een aantal seconden zelfs op de motorkap staan. De beelden, gemaakt door een buurtbewoner, bevatten ook geluid. “Kom naar binnen”, roept een onbekende dame, die Sneijder even later een kus geeft. 

De wagen blijkt van een bejaard koppel blijkt te zijn. “Hij heeft ook nog tegen de auto geplast”, zegt de eigenares van de donkere wagen van het merk Daihatsu ontsteld bij het Algemeen Dagblad. “Een bekende voetballer of niet, je blijft van iemand anders spullen af.”  De vrouw reageert anoniem, want “ik heb er ook niet voor gekozen dat hij op ónze auto zat”.

Sneijder is inmiddels weer op vrije voeten. Hij zou een schadevergoeding betaald hebben. De Nederlandse politie wilde niet bevestigen dat het om Sneijder ging, maar zei dat er een 35-jarige man was opgepakt. Volgens de woordvoerder werd ‘de man’ inderdaad aangehouden voor vernieling van een auto.
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Buckens

  Dit is geen klachtdelict (vandalisme) zoals sommigen willen naar voor brengen. Ik hoop dat ze eens kijken wat hij in zijn bloed heeft. Schande , deze mensen hebben een voorbeeld functie . Sommige anderen hebben al voor minder een schorsing gekregen.

 • Jan Verstrepen

  Zoals ieder mens de bak in.

 • Ellen De Meester

  Is altijd al een speciaal geval geweest. Vele geluk dat hij kan voetballen anders was het een dikke niksnut

 • fre cordier

  Nog zo een omhooggevallen voetballertje die denkt dat hij alles mag.

 • Ronald Van Ee

  ja met al dat geld zijn ze onkreukbaar en kunnen ze alles wel aan hé ! en ze zijn o toch zo bekent wie doet hen iets ? en blijkbaar is het ook zo even wat kleingeld boven halen en de schade betalen en de rest en hij staat gewoon terug op straat ! en dat kan allemaal zomaar omdat ze bekend zijn en tegen een bal kunnen stampen maar meer niet !