Beckham looft Van Gaal: "Als fan zie ik het wel zitten"

David Beckham.
PHOTO_NEWS David Beckham.
David Beckham gelooft dat Louis van Gaal de ideale keuze is om Manchester United weer terug naar de top te brengen. De zegt de 39-jarige oud-voetballer en -speler van de Engelse topclub tegen Sky Sports.

"Hij heeft een verleden met jonge spelers en haalde spelers vanuit de eigen voetbalacademie binnen, bij Ajax bijvoorbeeld. Dit kan uitstekend uitpakken voor Manchester United", aldus Beckham tegen Sky Sports. "Als fan van deze club zie ik het wel zitten, aangezien hij met de grootste en beste spelers ter wereld heeft gewerkt."

Ryan Giggs
Dat zijn oude maatje Ryan Giggs assistent wordt en zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, verraste Beckham. "Omdat Ryan nog altijd uitstekend speelde. Fysiek is hij in goede staat en hij kan op deze wijze nog jaren blijven spelen op topniveau. Nu kiest hij voor een nieuwe rol binnen de club. Het was geweldig om hem als interim-manager bezig te zien bij United. Zo"n man kan het verschil maken. Bijna niemand kent de club beter."

Beckham hoopt dat ook zijn oud-ploeggenoten Nicky Butt, Paul Scholes en Gary Neville betrokken blijven bij United. "Het was emotioneel om deze jongens op de bank te zien zitten. Een groot deel van mijn carrière heb ik met deze jongens gespeeld. Of ik daar deel van wilde uitmaken? Ja, natuurlijk. Dat beeld maakte me trots."

Louis van Gaal.
ANP Louis van Gaal.