Bayern-voorzitter Rummenigge: "Brengen geen bod uit op De Bruyne"

PHOTO_NEWS
Bayern München zal deze zomer geen bod uitbrengen op Kevin De Bruyne. Dat bevestigde Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vandaag. "De Bruyne is een zeer sterke speler, maar hij is momenteel niet op de markt", aldus Rummenigge.

Met die uitspraak duidt Rummenigge op het tot 2019 lopende contract van de 24-jarige De Bruyne bij Wolfsburg en een uitspraak van Wolfsburg-manager Klaus Allofs. Die zei recent nog dat De Bruyne voor 99,9 procent zeker in de Volkswagen Arena zal blijven. "Ik kan Wolfsburg dus geruststellen, we zullen op dit moment geen bod uitbrengen op De Bruyne", zegt Rummenigge. Een transfer naar de Allianz Arena lijkt door de uitspraken van Rummenigge nu definitief van de baan voor De Bruyne, maar zijn toekomst bij Wolfsburg blijft onzeker. Manchester City zou recent een bod van 67 miljoen euro op de Rode Duivel hebben uitgebracht en ook de middenvelder zou niet weigerachtig staan tegenover een terugkeer naar de Premier League.

Rummenigge kondigde verder aan dat er normaal gezien geen transferactiviteiten meer zullen plaatsvinden bij Bayern. Ook Mario Götze zal Bayern niet meer verlaten. "Götze heeft nog een contract tot 2017 en hij heeft ons laten weten dat hij dit seizoen echt wil doorbreken." De voorbije jaren had de Duitse middenvelder vaak te lijden onder de grote concurrentie bij Bayern.