Batshuayi wint met Chelsea van Liverpool, rood Fabregas na horrortackle

Chelsea heeft op de International Champions Cup in het Amerikaanse Pasadena met 1-0 de maat genomen van Liverpool. Bij de 'Blues' viel Michy Batshuayi in na 67 minuten en kwamen Eden Hazard en Thibaut Courtois nog niet in actie. Bij de 'Reds' kregen ook Simon Mignolet, Divock Origi en Christian Benteke nog rust.

Chelsea kwam voor 53.117 toeschouwers in de Rose Bowl na tien minuten op voorsprong via verdediger Gary Cahill. Kort na de invalbeurt van Batshuayi - die Bertrand Traore was komen vervangen - vielen de Londenaars met tien na de uitsluiting van Cesc Fabregas. De Spaanse middenvelder pakte uit met een verschrikkelijke tackle op Ragnar Klavan, die terecht bestraft werd met een rode kaart. De wedstrijd was sowieso verre van vriendschappelijk. Naast de rode kaart van Fabregas deelde de scheidsrechter nog eens zes gele kaarten uit.

Na afloop bood Chelsea-coach Antonio Conte namens hemzelf en Fabregas excuses aan. "Het spijt me en de speler heeft ook spijt. Op dit moment in het seizoen kan de vermoeidheid er voor zorgen dat je te laat komt. Fabregas is een goede jongen en geen speler om dit soort tackles te doen."

Later dit toernooi oefent Chelsea nog tegen Real Madrid (zaterdag) en AC Milan (woensdag 3 augustus), en treft Liverpool Milan (zaterdag) en FC Barcelona (zaterdag 6 augustus).

AFP
REUTERS
Getty Images