Bartomeu volgt Rosell op als voorzitter van FC Barcelona

Rosell (l) wenst zijn opvolger Bartomeu succes op een persconferentie vandaag in Camp Nou.
epa Rosell (l) wenst zijn opvolger Bartomeu succes op een persconferentie vandaag in Camp Nou.
Sandro Rosell is niet langer voorzitter van FC Barcelona. Op een persconferentie heeft de 49-jarige Spanjaard aangekondigd dat hij de dagelijkse leiding van de club overlaat aan vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu. "Ik wil de club geen schade toebrengen met de zaak-Neymar", zei Rosell.

Op woensdag raakte bekend dat een klacht van een socio van Barcelona ontvankelijk verklaard werd door de rechtbank. Rosell wordt verdacht van het achterhouden van informatie over de transfergelden van de overgang van Neymar. "Mijn familie heeft het erg moeilijk met die zaak", zei Rosell. "Ik wil het imago van de club geen schade toebrengen, en daarom stap ik op, ook al is de transfer wat mij betreft correct verlopen."

Rosell laat zijn voorzitterschap over aan de huidige vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu. "Ik heb mijn ontslag aangeboden aan het Uitvoerend Comité. Bartomeu wordt de nieuwe voorzitter. Hij zal mijn huidige mandaat, dat loopt tot 2016, uitdoen."

getty

Bartomeu reageerde positief op zijn 'promotie'. "Het nieuwe Camp Nou-stadion zal een prioriteit worden nu", zei hij. "Ik zal vrijdag ook nog een extra persconferentie geven om meer uitleg te verschaffen. Ik vraag alle socio's om mij te steunen en vertrouwen te hebben in ons project."

Onder het bewind van Rosell wonnen de Catalanen twee landstitels, een Champions League, een Spaanse beker, drie keer de Spaanse Supercup en één keer de Europese Supercup. Maandag onthulde Rosell nog met trots de verbouwingsplannen voor Nou Camp. Hij volgde in 2010 Joan Laporta op.

ap
getty


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00