Ga naar de mobiele website
^ Top

Barcelona zet na de pauze tienkoppig Valencia opzij en blijft in de buurt van Real

AP
Barcelona heeft vanavond een verdiende 4-2 zege geboekt tegen Valencia. De thuisploeg kwam na een kopbalgoal van Mangala op achterstand, maar Suarez maakte snel gelijk. Na een rode kaart voor doelpuntenmaker Mangala voetbalde Barça zich voorbij Valencia, al moest het de bezoekers nog heel even naast zich dulden. Na de pauze scoorde Messi de 3-2 en in de slotfase diende invaller Gomes Valencia de genadeslag toe.


Barcelona mocht geen punten laten liggen na de 1-2 zege van concurrent Real Madrid op bezoek bij Athletic Bilbao. Door de Madrileense overwinning was de kloof tussen de aartsrivalen opgelopen tot vijf punten. Een thuismatch tegen Valencia, aan een matig seizoen bezig, lijkt dan ideaal om het verschil op twee punten te houden. Barcelona duwde Valencia van meet af aan achteruit. Op aangeven van Suarez miste Messi al vroeg een huizenhoge kans. Aan de overzijde mikte Soler een volley op de vuisten van Ter Stegen en de doelman was ook alert toen Munir alleen op hem afstormde. De hoekschop die daarop volgde, leverde een doelpunt op. Mangala, ex-Standard en Manchester City, buffelde het leer in de verste hoek.

Rode kaart Mangala
Barcelona was niet van slag en maakte via Suarez meteen gelijk. De Uruguayaan profiteerde optimaal van een snelle inworp van maatje Neymar: 1-1. Vlak voor de rust trok de thuisploeg de scheve situatie helemaal recht. Mangala liet zich aftroeven door Suarez en moest aan de noodrem hangen. Een terechte rode kaart was zijn deel. Messi trapte de elfmeter feilloos tegen de touwen: 2-1. Alle competities inbegrepen was het Messi's 41ste doelpunt in 40 wedstrijden. Buitenaardse cijfers. Maar de vreugde was van korte duur, want aan de overzijde strafte Munir slap verdedigen van een dromerig Barcelona af. De huurling van de Blaugrana verzilverde een knappe assist van Gayá.

Weer Messi
Na de rust kampeerde een tienkoppig Valencia vooral op de eigen speelhelft, al probeerden de bezoekers om op de juiste momenten tegen te prikken. Vooral Munir liet na om zijn Barça pijn te doen. Hij talmde te lang waardoor Piqué in extremis kon wegwerken. Barcelona duwde Valencia diep terug, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Tot Messi op aangeven van Iniesta voor de 3-2 zorgde. De Argentijn versnelde en trapte de bal in de korte hoek voorbij doelman Alves. Een bedrijvige Neymar zocht naar een vierde treffer, maar hij plaatste een vrije trap pal op de kruising. In de slotfase schotelde de Braziliaanse dribbelkont invaller Gomes de beslissende 4-2 voor. In het klassement blijft Barcelona op twee punten van Real Madrid hangen, maar de Koninklijke heeft nog een match op de teller.

Getty Images
AP
Getty Images
Getty Images
Getty Images
EPA
AFP
Getty Images
Getty Images
AFP
Getty Images
AP1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • jamal amezian

    barca krijgt elke week cado penalty ! Man man man

Meld een bug