Barcelona-Deportivo wordt onderzocht na opvallende uitspraken Lopo

In Spanje hebben de woorden van Albert Lopo de nodige gevolgen. De verdediger van Deportivo vroeg na de 2-2 gelijkmaker tegen Barcelona op de laatste speeldag van de Primera Division aan Xavi om het tempo te laten zakken "want een gelijkspel kwam beide partijen goed uit". Voor kampioen Barça hoefde doorduwen niet meer, voor Deportivo was een draw genoeg voor het behoud. De Spaanse profvoetballiga LFP gaat de verklaringen van Lopo aan Canal+ nu onderzoeken, meldt Cadena Ser.

Barcelona-Deportivo, speeldag 38 in de Primera Division. Met Thomas Vermaelen als debutant liep Barcelona vrij makkelijk uit tot 2-0. Maar nadat de Rode Duivel werd gewisseld, kwam Deportivo nog terug tot 2-2. Eerst scoorde Lucas met een heerlijke schot, nadien toonde Salomao zich de behendigste tussen een kluwen van spelers. Deportivo virtueel gered. Nadien achtte Lopo zijn moment gekomen en vroeg hij Xavi om het tempo te drukken.

Voor Barcelona hoefde het in het slotkwartier niet meer. Nou Camp had de aandacht namelijk verlegd naar de afscheidnemende Xavi, die met een staande ovatie uitgeleide werd gedaan. Deportivo kon zich zo in extremis redden ten koste van Eibar, debutant op het hoogste niveau.

Datzelfde Eibar kreeg vorige week fantastisch nieuws. Het blijft in de Primera Division omdat Elche, dertiende dit seizoen, verplicht moet zakken als straf voor een belastingschuld. De club kreeg tevens een boete van 180.000 euro.

EPA
AFP
AFP
AFP
GETTY
AFP