Barça treft drie keer het doelkader en gaat kopje onder in Sevilla

FC Barcelona heeft zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. De manschappen van coach Enrique moesten tegen Sevilla het onderspit delven, 2-1. Barça dicteerde de hele wedstrijd, maar (vooral Suarez) verzuimde te scoren. Het trof ook nog eens drie keer het doelhout. Dan was Sevilla een pak efficiënter. Krohn-Dehli en Iborra maakten er na de pauze al snel 2-0 van. Neymar milderde vanop de stip na een heel goedkope penalty.

Barcelona moest het in Sevilla zien te rooien zonder sterren Messi en Iniesta. Daardoor kreeg Munir een basisplek en berustte alle hoop van Enrique op Neymar die zijn 100ste wedstrijd in het shirt van Barça afwerkte (lees er hier alles over). Ook doelman Bravo (terug uit blessure), Alba en Sergi Roberto maakten hun opwachting. Sevilla-coach Emery hield dan weer verrassend genoeg Reyes (en in mindere mate Konoplijanka) op de bank.

Suarez mist keer op keer
Beide ploegen maakten er een aangename voetbalpot van. Iborra mikte over, terwijl Neymar aan de overkant doelman Rico op de proef nam. Toch was het vooral Barça dat de wet dicteerde (en het balbezit zoals gewoonlijk opeiste). Vooral Suarez kreeg meermaals enkele goede kansen om de score te openen. Eerst faalde hij oog in oog met Rico, vervolgens maaide hij in de zestien knullig naast de bal en tot slot strandde een plaatsbal op de kruising.

Onvoorstelbaar!!
Maar de fase van de eerste helft was toch minuut 24. Neymar schilderde een vrije trap tegen de staak en via de rug van doelman Rico hobbelde de bal tergend traag over de hele doellijn. Onvoorstelbaar dat het kleinood niet in doel belandde (lees er hier meer over). Zo bleef het halfweg 0-0 ondanks een resem kansen voor de bezoekers.

REUTERS
AP
GETTY
EPA

Barça 2-0 in het krijt
De tweede helft bracht evenzeer spektakel. In vijf minuten rolde Sevilla de bezoekers op. Gameiro dribbelde kinderlijk eenvoudig voorbij Mathieu en zette prima voor. Krohn-Dehli had maar binnen te duwen. De Deen liet zich niet veel later weer opmerken. Met een heerlijk steekballetje bediende hij Iborra die al even fraai binnenkopte, 2-0.

Penalty in cadeauverpakking
De bezoekers trokken massaal naar voren, maar telkens stond Rico in de weg. De Spanjaard hield Neymar tot drie keer toe van de aansluitingstreffer met enkele knappe parades. Toch kreeg Barcelona moed toen Manzano naar de stip wees voor een aangeschoten handsbal. Neymar maalde er niet om en zette de penalty feilloos om, 2-1.

Sevilla houdt stand
De spanning was helemaal terug. Sevilla kroop alsmaar verder achteruit, maar hield stand met dank aan het doelhout. Invaller Ramirez duwde het kleinood van dichtbij snoeihard tegen de paal. Verder kwamen de bezoekers niet meer. Het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan vierde feest.

EPA
AFP
GETTY