Baptiste Guillaume moet Origi doen vergeten bij Rijsel

De Belgische aanvaller Baptiste Guillaume (20) maakt de overstap van zijn Franse club Racing Lens naar het nabijgelegen Lille OSC. Een opmerkelijke transfer voor Guillaume, die zo dit seizoen niet met Lens naar tweede klasse moet, maar in de Ligue 1 actief kan blijven. Hij tekende een contract voor vijf seizoenen, en met de overgang is vier miljoen euro gemoeid.

Bij Lille OSC hebben de Belgen (met onder meer Hazard en Mirallas) een lange traditie, en ook vorig seizoen was er met Divock Origi een landgenoot actief in de aanvalslinie van de Noord-Fransen. Nu die laatste naar Liverpool getransfereerd is, neemt Baptiste Guillaume bij Rijsel de Belgische driekleur over.

"Dit is een nieuw avontuur", zegt de stevige centrumspits (1m89). "Lille was erg geïnteresseerd en dat heeft de doorslag gegeven, net als de komst van (coach) Hervé Renard, het sportief project, de infrastructuur en de aanwezigheid van ervaren spelers, waardoor ik sterker zal worden."

Antoine Kombouaré, coach van Lens, betreurt het vertrek van zijn speler. "Guillaume speelde al sinds zijn 14e bij ons, en was hier beschermd. Jammer genoeg is er in het voetbal geen plaats voor sentiment", aldus de trainer. "Ik ben blij dat hij in Lille terechtkan. Hij zal er wel uit zijn schulp moeten komen, maar ik wens hem al het beste toe. Hij heeft enorm veel potentieel."