Bacca helpt Colombia naar kwartfinale, 'Team USA' grijpt laatste strohalm

Photo News
Colombia heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales op de Copa America Centenario. Op de tweede speeldag in groep A haalden de Colombianen het in de Rose Bowl in Pasadena, het stadion waar in 1994 de finale van het WK werd gespeeld, met 2-1 van Paraguay.

Met zes op zes is Colombia zeker van een stek bij de laatste acht. Bij Colombia zorgden voormalig Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca (AC Milan) en Real Madrid-ster James Rodriguez voor de doelpunten. Victor Ayala zorgde in de tweede helft nog voor de aansluitingstreffer, maar verder geraakte Paraguay niet meer.

AFP
AFP

De Verenigde Staten hebben in eigen land hun eerste zege te pakken. Nadat ze op de openingsspeeldag met 2-0 hadden verloren van Colombia, wonnen de troepen van bondscoach Jürgen Klinsmann dinsdag in het Soldier Field van Chicago met 4-0 van Costa Rica. Clint Dempsey (9.), Jermaine Jones (37.) en Bobby Wood (42.) zorgden voor een 3-0 ruststand in het stadion waar de Rode Duivels in 1994 in de achtste finales tegen een 3-2 nederlaag aanliepen tegen Duitsland, invaller Graham Zusi bracht kort voor affluiten de eindstand op 4-0.

Bij Costa Rica speelde Oscar Duarte (ex-Club Brugge) de hele wedstrijd, ex-Gentenaar Bryan Ruiz was aanvoerder en zag in de tweede helft nog een kopbal tegen de paal belanden. Randall Azofeifa, eveneens ex-AA Gent, mocht na de pauze invallen. Met drie punten staan de Verenigde Staten op de tweede plaats in de groep, Paraguay en Costa Rica moeten het met één punt stellen.

Photo News