B-elftal van Real Madrid walst over degradant Granada (0-4)

Getty Images
Real Madrid heeft geen energie verspeeld op bezoek bij degradant Granada. De 'B-ploeg' van de Koninklijke won met zware 0-4 cijfers met dank aan twee goals van James en twee rozen van Morata. Bij de rust stond die stand al op het scorebord. Nadat Barcelona eerder vanavond Villarreal over de knie legde, klimt Real nu weer op gelijke hoogte met Barça (al heeft het nog één match minder gespeeld).

Granada was al veroordeeld tot de Spaanse tweede klasse nadat het de voorbije maanden helemaal in de soep draaide. De club pakte amper 1 op 30 en Real Madrid - dat afgelopen week nog indruk maakte in de Champions League tegen Atlético (3-0) - krijg je dan liever niet over de vloer. Coach Zidane koos met het oog op de terugmatch tegen de stadsrivaal wel voor een 'B-ploeg'. Enkel Casemiro en Ramos mochten blijven staan, verder kwamen negen nieuwe namen aan de aftrap.

Het deerde de Koninklijke allerminst, want al na tien minuten was de match beklonken. James duwde eerst een voorzet van Lucas makkelijk binnen en verdubbelde niet veel later de bonus na een rake kopbal. Winger Mallé liet zich twee keer ringeloren en mocht van coach Adams al na 17 minuten gaan douchen, veel pijnlijker wordt het niet. Of toch? Want bij de pauze stond het al 0-4 nadat Morata zijn duivels ontbond. Hij knalde een pass van Danilo staalhard binnen en liet de netten opnieuw trillen met een rake trap. Op slag van rust vond Lucas nog de lat en doelman Ochoa op zijn weg.

Geen forfaitscore

De tweede helft was meer dan overbodig en het klasseverschil tussen Real Madrid en het bescheiden Granada bleef bijzonder groot. Dat het echter 'maar' 0-4 bleef, was het gevolg van een resem gemiste kansen bij de Koninklijke. Lucas, Danilo, Ramos, Morata invaller Benzema verzuimden allemaal om de forfaitscore op het bord te zetten. Alsof ze medelijden hadden met de arme Andalusiërs. Ook een eerredder zat er niet in.

EPA
EPA
AP