Azerbeidzjaanse eersteklasser geeft Belg Lambot contractverlenging

Benjamin Lambot tijdens zijn periode bij Lierse.
PHOTO_NEWS Benjamin Lambot tijdens zijn periode bij Lierse.
De 27-jarige Belgische voetballer Benjamin Lambot heeft zijn contract bij de Azerbeidzjaanse eersteklasser FK Simurq Zaqatala met zes maanden verlengd. Dat bevestigde de ex-Liersespeler vandaag.

Waar Lambot vorig jaar nog met Lierse aantrad in de Jupiler Pro League, is hij tegenwoordig in Azerbeidzjan "hot". Hij is een vaste waarde bij de eerste elf van Zaqatala, een club uit de Azerbeidzjaanse subtop. In januari 2014 tekende Lambot er een contract voor één jaar, dat hij nu voor zes maanden verlengt. "Het avontuur gaat voort", zegt Lambot. "Ik heb er wel zin in, maar gelukkig gaan mijn vrouw en kinderen nu voor twee maanden naar hier afzakken. Want ik ben hier best wel eenzaam. In januari gaan we op winterstage in Belek, in Turkije. Ik kan niet wachten om me opnieuw te tonen."

Lambot is een jeugdproduct van de Brusselse clubs White Star Brussels en RWDM Molenbeek. Via Tubeke en Antwerp kwam hij in 2012 in eerste klasse bij Lierse terecht. Hij was er anderhalf jaar onbetwiste titularis in de verdediging van de Pallieters, alvorens voor een lucratief avontuur in Azerbeidzjan te kiezen.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00