Axel Witsel staat opnieuw aan het kanon bij Zenit

Ezequiel Garay lijkt zich af te vragen hoe Axel Witsel zijn doelpunt nu weer geflikt heeft.
REUTERS Ezequiel Garay lijkt zich af te vragen hoe Axel Witsel zijn doelpunt nu weer geflikt heeft.
Het Russische Zenit Sint-Petersburg heeft op de zeventiende speeldag in de Russische competitie in het eigen Petrovskistadion vlotjes FK Krasnodar afgedroogd met 4-0. Rode Duivel Axel Wistel pikte opnieuw zijn goaltje mee. Na 56 minuten verschalkte hij Krasnodar-goalie Andrey Dikan voor de 2-0.

Voor de 25-jarige Witsel was het toch al de derde competitietreffer van het seizoen. De Argentijnse international Ezequiel Garay had na twaalf minuten de score geopend, na het doelpunt van Witsel dikten Danny en Smolnikov nog verder aan tot 4-0. Nicolas Lombaerts speelde de hele wedstrijd in het hart van de verdediging, Witsel mocht na 73 minuten gaan rusten. Eerder deze week was de Rode Duivel in de competitiewedstrijd tegen Rubin Kazan al goed voor de enige treffer van de partij (0-1).

Fier op kop
Vicekampioen Zenit blijft zo na zeventien speeldagen met 41 punten riant aan de leiding. Eerste achtervolger CSKA Moskou kijkt al tegen een achterstand van tien punten aan, maar heeft wel een wedstrijd minder op de teller staan. Zaterdagavond speelt de voormalige ploeg van het leger op bezoek bij Kuban Krasnodar.