AS Monaco wil Nabil Dirar omvormen tot rechtsback

De Portugese trainer Leonardo Jardim geeft ex-Club Brugge-speler Dirar een kans als rechtsback.
AFP De Portugese trainer Leonardo Jardim geeft ex-Club Brugge-speler Dirar een kans als rechtsback.
Hoe zou het nog zijn met Nabil Dirar? De snelle en technisch vaardige flankspeler speelde tussen 2006 en 2012 voor Westerlo en Club Brugge en verkaste in de wintermercato van 2012 naar het Franse AS Monaco, dat toen nog uitkwam in de Ligue 2. Blauw-zwart ving 7,5 miljoen euro voor de wispelturige en moeilijk in het gareel te houden dribbelkont. In het Prinsdom is de concurrentie echter moordend en dus staat de 28-jarige Dirar op een keerpunt: de trainer wil hem omvormen tot rechtsback.

De Portugese trainer Leonardo Jardim, die nieuw is bij de Monegasken, heeft geen plaatsje meer vacant op het middenveld of in het aanvallende compartiment en dus wil hij de Marokkaan een kans geven als rechtsachter. Tijdens de eerste wedstrijd van de Emirates Cup - georganiseerd door de Engelse topclub Arsenal - trok Dirar alvast goed zijn streng op de voor hem totaal nieuwe positie. Tegen Valencia (2-2) vormde de oud-speler van Diegem Sport op rechts een sterke tandem met onze landgenoot Yannick Ferreira Carrasco. "Bij de start van de voorbereiding kreeg ik van de trainer te horen dat hij mij als rechtsachter wilde uitspelen", zegt Dirar in Het Nieuwsblad. "Mij niet gelaten: ik doe het graag."

De Marokkaans international heeft in onze competitie alvast voorgangers die hem het goede voorbeeld gaven: Thomas Meunier (Club Brugge), Guillaume Gillet (Anderlecht) en Brecht Capon (KV Kortrijk).

AFPReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00