Arsène Wenger verlengt tot 2017 bij Arsenal

AP
De Fransman Arsène Wenger blijft ook de komende drie jaar manager van Arsenal. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een contractverlenging tot 2017, zo bevestigt de club vanmiddag op Twitter.

De 64-jarige Wenger vervoegde de Gunners in september 1996. Hij bezorgde de club sindsdien onder meer drie landstitels ('98, '02 en '04) en vijf FA Cups. In totaal zat hij al 1.010 wedstrijden op de Arsenalbank.

In het voorbije seizoen leidde Wenger Arsenal naar een zeventiende opeenvolgende deelname aan de Champions League. Tegelijk kwam er met de eindzege in de FA Cup een einde aan periode van negen jaar zonder trofee.

"We gaan een opwindende tijd tegemoet", zegt Wenger. "We hebben een sterke ploeg, zijn financieel stabiel en genieten wereldwijd veel steun. We zijn allemaal vastberaden om de club meer successen te bezorgen."

"De club heeft altijd veel vertrouwen in mij gehad en daar ben ik dankbaar voor", gaat de Fransman verder. "We hebben al fantastische tijden beleefd, maar ook periodes waarin we naast elkaar moesten staan. Telkens we getest werden, kreeg ik het juiste antwoord. Ik denk dat ik ook al mijn loyauteit tegenover de club heb bewezen en hopelijk kunnen we samen nog meer geschiedenis schrijven. Ik ben er zeker van dat het mogelijk is."