Arsenal-vedetten in nauwe schoentjes na decadent feestje: “Ze inhaleerden lachgas, Özil verloor zelfs half het bewustzijn”

The Sun
Enkele Arsenal-vedetten komen in een slecht daglicht. ‘The Sun’ beschikt over camerabeelden waarop onder anderen Mesut Özil, Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang op een privéfeestje én vlak voor de start van de Premier League lachgas inhaleren. De kostprijs van het hele gebeuren: 30.000 euro. De Engelse topclub kan niet lachen met het voorval, coach Unai Emery gaat de daders aanspreken op hun buitensporig gedrag. 

De beelden dateren van begin augustus, vlak voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen. Bewakingscamera’s filmden hoe Alexandre Lacazette, Mattéo Guendouzi, Pierre-Emerick Aubameyang, Mesut Özil en Sead Kolasinac genoten van een stevig avondje uit in de ‘Tape Club’. Het ging om een privéfeest waar de champagne en wodka rijkelijk vloeiden. Volgens ‘The Sun’ werden er ook 70 meisjes uitgenodigd om de festiviteiten op te vrolijken. Meerdere flessen van enkele duizenden euro’s werden soldaat gemaakt. De totale kostprijs van het feest: 30.000 euro. 

Maar er werd niet enkel alcohol geconsumeerd. Op de beelden is immers duidelijk te zien dat het vijftal zich bezondigt aan het inademen van een goedje uit ballonnen. ‘The Sun’ is er haast zeker van dat het om lachgas gaat. Het vluchtige middel zorgt meteen voor een euforische roes, maar bij overmatig gebruik in combinatie met alcohol doemen er gevaren op.

Lacazette, Guendouzi en Özil lijken het bewustzijn half te verliezen. Een feestganger op het feest vertelt hoe dat allemaal verliep. “Jerrycans met ‘hippy crack’ werden binnengebracht, waarna de spelers ballonnen opbliezen om de dampen te kunnen inademen. Sommigen zoals Özil verloren bijna het bewustzijn, het ging er tamelijk wild aan toe. Özil inhaleerde flink, kon niet meer op zijn benen staan en zakte weg in zijn stoel. Bij Guendouzi was het nog erger. Hij viel gewoon in de sofa. Het is ongelofelijk om te zien hoe rolmodellen en zogenaamde atleten omgaan met zulke gevaarlijke stoffen. Hadden hun coaches en fans dit gezien, zouden ze met afschuw gekeken hebben naar deze taferelen.” 

Henrikh Mkhitaryan en Shkodran Mustafi waren ook aanwezig, maar zij deden niet mee aan het gebeuren. Arsenal heeft gereageerd op de beelden en neemt de zaak ernstig. “De spelers zullen aangesproken worden over hun gedrag en herinnerd worden aan hun verantwoordelijkheden.” Ook coach Unai Emery zou ontsteld zijn en vraagt een persoonlijk gesprek met het vijftal. 

Alexandre Lacazette (links) en Pierre-Emerick Aubameyang (rechts).
Photo News Alexandre Lacazette (links) en Pierre-Emerick Aubameyang (rechts).5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Sockeel

  Een persoonlijk gesprek wat een flauwe sanctie. Aan hun centen zitten en boetes doen betalen getuigd van weinig professionalisme !!!

 • Lot Claeys

  Is dat verboden? Hilarische scène met lachgas in één van de Pink Panter films met Peter Sellers! Moet die er dan uitgeknipt worden? Ridicuul!

 • Marc LInden

  özil is al jaren maar half bij bewustzijn

 • dominique conings

  Feestje bouwen moet kunnen!

 • Sam Philips

  Het was een privéfeest. Het gebeurde dus privé en de buitenwereld had dit nooit moeten weten. Als dit nooit gelekt werd door sensatiezoekers zou hun functie als rolmodel nooit ter discussie hebben gestaan.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00