Andrea Pirlo zet na MLS-seizoen punt achter carrière: "Het is genoeg geweest"

Pirlo bij Juventus.
afp Pirlo bij Juventus.
Andrea Pirlo zet in december een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. De 38-jarige Italiaan zal aan het einde van dit kalenderjaar zijn contract bij New York City niet meer verlengen.

"Ik voelde dat mijn tijd is gekomen. Als je iedere dag wel een fysiek probleem hebt en niet meer kunt trainen zoals je wilt, dan is het op mijn leeftijd genoeg geweest", aldus Pirlo in de sportkrant La Gazzetta dello Sport.

De Italiaan met gouden traptechniek kende zijn grootse successen bij AC Milan, waar hij tussen 2001 en 2011 onder contract stond. De spelmaker won met de Rossoneri onder meer twee keer de Champions League en tweemaal de Serie A. Daarnaast behaalde hij met Juventus nog eens vier landstitels. Al is zijn hoogtepunt misschien wel de wereldtitel met Italië in 2006. 

In 2015 maakte Pirlo de overstap naar New York City, waar hij ploeggenoot werd van onder meer David Villa en Frank Lampard. Hoe de toekomst van de Italiaan er zal uitzien, is nog een vraagteken. "Ik ga iets anders doen, maar weet nog niet wat. Geef me wat tijd om daarover te beslissen. Coach worden? Het is niet zo dat als je een goede voetballer was, je vanzelf een goede trainer bent."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gauthier Verfaillie

    Groots, magistraal, voorbeeld, mooie carrière......... THANKS ! Monument !

  • Bart Cornelis

    Samen in het rijtje met Totti, buffon en Del Piero, nog echte voetballers die alles doen voor de club waarvoor ze spelen of speelden.

  • jako but

    Topper zonder sterallures ! Zo zijn er geen meer . We hebben genoten van jou spelletjes . Ga je goed klasbak....