Andermaal schokkende bedragen in voetbalwereld gelekt: één miljoen euro (!) om Cristiano Ronaldo halve dag te huren

Getty Images
Engelse media hebben andermaal enkele gigantische bedragen uit de voetbalwereld onthuld. Volgens het in Duitsland uitgebrachte boek 'The Dirty Business of Football' zou een bedrijf uit Saoedi-Arabië maar liefst één miljoen euro hebben betaald om Cristiano Ronaldo voor een halve dag te huren. In ruil kregen zij een fotoshoot met de Real-ster, vijf getekende wedstrijdshirts en twee vermeldingen op zijn Twitter-pagina.

Cristiano Ronaldo 4,5 uur inhuren. Een telecomfirma had er maar liefst één miljoen euro voor over. Waanzinnig. Het bedrijf mocht de foto's wel gebruiken voor een promotiecampagne in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Zo meldt een boek, geschreven door twee journalisten van Der Spiegel, in samenwerking met de klokkenluiderssite Football. Daarnaast berekende Gestifute, het bedrijf van de makelaar van Ronaldo, de waarde van de Portugese superster. De uitkomst: 225 miljoen euro.

AFP

Bale duurder dan Ronaldo

Het boek maakte ook bekend dat de overstap van Gareth Bale naar Real Madrid in 2013 op dat moment de duurste transfer ooit was. Het bedrag werd toen niet bekendgemaakt omdat 'CR7' anders imagoschade zou lijden. Hij moest namelijk de duurste blijven. Volgens Football Leaks was er uiteindelijk met de transfer van de Welshman zo'n slordige 100 miljoen euro mee gemoeid, zo kostte hij vijf miljoen euro meer dan Cristiano Ronaldo. Intussen is Paul Pogba de duurste voetballer ter wereld. Manchester United legde 105 miljoen euro meer neer voor de Fransman.

Getty Images

Benitez: de man van twaalf miljoen

2015-16 was niet het beste seizoen van Rafa Benitez op sportief vlak. Toch werd de Spanjaard dat jaar de best betaalde coach ter wereld. Begin 2016 werd Benitez ontslagen bij Real Madrid, daarbij streek hij een ontslagpremie van bijna tien miljoen euro op. Maar daar stopte het niet bij. Toen Zidane vervolgens met de 'Koninklijke' de Champions League won, leverde dat de Spanjaard ook nog eens een bonus van zo'n 700.000 euro op. Nadien ging Benitez aan de slag bij Newcastle. Daar verdiende hij op drie maanden tijd zo'n 1,3 miljoen euro. Dat allemaal opgeteld: twaalf (!) miljoen euro.