Anderlecht stalt doelman Kaminski bij FC Kopenhagen

PHOTO_NEWS
Anderlecht-doelman Thomas Kaminski wordt voor één seizoen uitgeleend aan FC Kopenhagen. Dat hebben de Brusselaars vandaag laten weten op de clubwebsite. De Deense vicekampioen bedong ook aan aankoopoptie.

De 22-jarige Kaminski, die sinds augustus 2011 op de loonlijst van Anderlecht staat, speelde vorig seizoen al op uitleenbasis voor het Cypriotische Anorthosis Famagusta. Hij deed het daar uitstekend en werd verkozen tot beste doelman van het seizoen.

Na zijn uitleenbeurt in Cyprus keerde hij terug naar Paars-Wit, maar het was al snel duidelijk dat hij bij de recordkampioen niet meteen op veel speelminuten zou kunnen rekenen. Kapitein Silvio Proto blijft immers eerste doelman, terwijl Davy Roef - die vorig seizoen enkele uitstekende wedstrijden keepte - tweede doelman is.

Met een uitleenbeurt aan FC Kopenhagen is nu een oplossing uit de bus gekomen. De ex-club van coach Ariël Jacobs eindigde vorig seizoen op een tweede plaats in de Deense Superliga, na kampioen Midtjylland. Woensdag kwam FCK nog in actie in de derde voorronde van de Europa League, daar werd in de heenmatch met 0-1 gewonnen van het Tsjechische Jablonec.