Anderlecht moet voorlopig weinig schrik hebben van Fenerbahçe: Turkse topclub op de dool in eigen land

 Mathieu Valbuena.
Photo News Mathieu Valbuena.
Anderlecht neemt het binnenkort in de groepsfase van de Europa League op tegen Dinamo Zagreb, Spartak Trnava en Fenerbahçe. Die laatste club is een te duchten tegenstander, maar haalt voorlopig allesbehalve een geweldig niveau. Gisteren een nieuwe nederlaag, nul op negen in de Süper Lig.

"De Turken hebben een groter budget dan ons, dus dat wordt moeilijk", klonk het  na de EL-loting bij Hein Vanhaezebrouck. Wel: Anderlecht moet voorlopig weinig schrik hebben van de club uit Istanbul. 'Fener' ging gisteren in eigen huis alweer ten onder in de Turkse competitie. Eindstand: 2-3. 

't Was voor Fenerbahçe de derde nederlaag op rij. De ploeg van Phillip Cocu verloor eerder bij Yeni Malatyaspor en Göztepe, allebei met 1-0. Eerder werden de Turken door Benfica uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League.

Geen goede periode dus voor Cocu, die volgen Turkse media op eigen initiatief terug zou treden. Maar de voormalige PSV-coach ontkende dat echter in een bericht op de website van Fenerbahçe. "Niets van waar. Ik ben geen persoon die makkelijk opgeeft. Ik ben trots dat ik hier mag werken." Hoe dan ook: het zal snel beter moeten.

Photo News10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc ledure

  Wij Club Brugge zijn boeren en hebben brede schouders alles die er op valt van zever 1 maal schudden en het licht er af..

 • Yves Niclaus

  In 1965 ook al eens tegengespeeld. Sinibaldi wou zoals steeds de aanval spelen maar Verbiest zei toen : trainer, we gaan ze verdedigend opvangen en thuis inpakken. Ginder werd het 0-0 en in het E. Versé stadium 5-1. Dat waren nog eens tijden ....

 • didier de coster

  ik wens brugge véél succes in de CL en weet zeker dat ze punten gaan pakken , een zestal denk ik, ook goed voor ons coefficient natuurlijk , je mag een fan zijn van één bepaalde ploeg in ons land , maar europees zijn we dan wel echte belgen hé ; echte aagentfan

 • Jan Boden

  In de poule van Brugge verloren Atletico en Monaco en Dortmund speelde gelijk. Veel schrik moeten ze in Jan Breydel dus niet hebben.

 • Freddie Heremans

  @gert de mol, ocharme, is er wat kritiek op Anderlecht ? Weet je wat de Club -fans al jaren, dagelijks bijna, moeten slikken qua pure haat en beledigingen vanwege Anderlecht-fans ? Maar wij moeten incasseren en onze mond houden ???