Amateurvoetballer veroordeeld wegens poging doodslag na schop tegen hoofd

thinkstock
Een 35-jarige voetballer van de Nederlandse amateurclub SC Badhoevedorp heeft een jaar celstraf gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd zijn tegenstander tegen het hoofd heeft geschopt. De rechtbank in Haarlem oordeelde dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag. 

Dat gebeurde tijdens de wedstrijd tussen SC Badhoevedorp en VV Hercules afgelopen september.

Op basis van onder meer getuigenverklaringen concludeert de rechtbank dat de 35-jarige man zijn slachtoffer hard tegen het hoofd schopte, terwijl die op de grond lag. Daardoor heeft de man bewust het risico genomen dat het slachtoffer zou kunnen overlijden'', aldus de rechtbank vandaag.

Het slachtoffer liep door de schop tegen zijn achterhoofd een hersenschudding op en kon een tijd lang niet werken en voetballen. Naast de celstraf is de dader ook veroordeeld tot het betalen van 1.000 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffer.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willem Coopman

    Dergelijke daden moeten juridisch vervolgd worden. De sportrechtbanken beschermen hun leden te veel en zodoende escaleren de gewelddaden tijdens competities steeds meer.