Alsof sprookjes bestaan: knaap van amper 14 zet Paraguayaanse Superclásico in lichterlaaie met fraaie goal

Fernando Ovelar heeft met recht een opmerkelijk en bijzonder hoofdstuk geschreven in zijn eigen jongensboek. Hij maakte gisteren, nog geen 15 jaar oud, zijn eerste professionele treffer in de belangrijkste wedstrijd van Paraguay, de Superclásico tussen Cerro Porteño en Olimpia. 

Alsof sprookjes bestaan. Stel je voor dat je je allereerste professionele doelpunt maakt in de grootste wedstrijd van je land. En bedenk je dan dat je 14 jaar bent, negen maanden en 27 dagen. In ons land speel je dan bij de U15, tussen andere jongens met jeugdpuistjes, maar Fernando Ovelar deed het gisteren namens Cerro Porteño in de klassieker van Paraguay bij en tegen aartsrivaal Olimpia. Hij maakte, een week na zijn debuut, het eerste doelpunt in de Superclásico, die in 2-2 eindigde.

Ovelar was sinds een week de jongste speler ooit in het Paraguayaanse topvoetbal. Hij is na gisteren ook de jongste doelpuntenmaker ooit in het Zuid-Amerikaanse land.

Freddy Adu, ooit de Amerikaanse Pelé genaamd, scoorde op 14-jarige leeftijd ook in de Major League Soccer in de Verenigde Staten voor DC United. Ovelar en Adu zijn niet de jongste profvoetballers ooit. In Bolivia debuteerde ooit 
Mauricio Baldivieso als 12-jarig ventje op het hoogste niveau, op 19 juli 2009 bij La Paz FC.

Rv7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joachim Albert

  Als hij goed genoeg is, waarom niet goed begeleiden, dan lukt het wel

 • Alex Millian

  14 jaar... die jongen moet serieuze kippenvel hebben na die goal

 • Dave Janssens

  Danny Govaerts die knaap doet anders gewoon wat hij graag doet. Trouwens het is 'kinderarbeid' niet "kinderen arbeid" slimme, maar persoonlijk geloof ik eigenlijk niet eens dat die jongen maar 14 is.

 • Richard Tolenaars

  Wat heeft dat nu met kinderarbeid te maken, die jongen beoefent zijn hobby.

 • kamiel fremault

  zal nooit doorbreken wegens te vroeg bij veel oudere spelers. Wordt gewoon van het veld getrapt. Welke trainer doet zoiets?