Alderweireld in belangstelling van City (dat ook De Bruyne wil)

PHOTO_NEWS
Manchester City zou zijn oog laten vallen hebben op Toby Alderweireld. De Rode Duivel wordt momenteel door Atlético Madrid uitgeleend aan Southampton. De 25-jarige verdediger verkeert dit seizoen in bloedvorm bij 'The Saints', en dat is de City-scouts niet ontgaan. Er is evenwel nog geen contact geweest tussen de verschillende partijen, hij is een van de vele opties die ze bekijken.

Tegen alle verwachtingen in strijdt Southampton nog steeds mee om een ticket voor de Champions League. Dat is onder meer de verdienste van Toby Alderweireld. De Rode Duivel kwam dit seizoen al 16 keer in actie voor Southampton, en revalideert voorlopig nog steeds van een hamstringblessure die hij in januari opliep in de wedstrijd tegen Manchester United.

Clausule
In de huurovereenkomst is een clausule opgenomen. De ploeg van trainer Ronald Koeman kan Alderweireld definitief aantrekken voor een bedrag van minstens 8,5 miljoen euro. Atlético heeft echter het laatste woord. Voor 2 miljoen euro kan de Spaanse landskampioen deze overeenkomst opnieuw ongedaan maken.

City-coach Manuel Pellegrini zoekt nog steeds naar een verdediger om naast Vincent Kompany centraal in de verdediging uit te spelen. Martin Demichelis en Eliaquim Mangala (ex-standard) hebben tot dusver nog niet kunnen overtuigen. Ook Kevin De Bruyne staat in de belangstelling van Manchester City, maar het is nog maar de vraag of de Rode Duivel Wolfsburg wil/mag verlaten.

PHOTO_NEWS