Marokko vecht uitsluiting Africa Cup aan bij TAS

EPA
De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) gaat in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) tegen de sancties opgelegd door de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF), na de weigering van Marokko om de Africa Cup te organiseren.

Eerder besliste de CAF dat Marokko niet mag deelnemen aan de eerstvolgende twee edities van de Africa Cup (2017 en 2019) omdat het land had geweigerd de editie 2015 te organiseren, wegens de toenmalige dreiging van het ebola-virus. Daarnaast kreeg Marokko een boete van 1 miljoen dollar (884.000 euro) en hangt de bond nog een schadeclaim van 8,05 miljoen euro boven het hoofd.

"Maandag hebben wij hoger beroep aangetekend bij het TAS", meldde FRMF-woordvoerder Mohamed Makrouf. "Binnenkort zullen we dat ook doen bij de Internationale Kamer van Koophandel in Parijs. Er is geen conflict tussen ons en de CAF. De wet laat ons toe deze rechtsmiddelen te gebruiken, wij zullen de beslissing van de rechtbanken aanvaarden."

De Marokkaanse voetbalbond vroeg het TAS om tegen eind maart een uitspraak te doen. Na de weigering van Marokko nam Equatoriaal-Guinea de organisatie van het toernooi over. Ivoorkust, met Lokeren-doelman Copa in een hoofdrol, won de finale tegen Ghana.