Ga naar de mobiele website
^ Top

Dirar: "Cru gezegd kan Marokko de pot op"

ap
Sport/Voetbalmagazine is Nabil Dirar gaan opzoeken in Monaco. De voormalige vleugelspeler van Club Brugge beleeft naar eigen zeggen prettige tijden bij de Franse tweedeklasser. Maar zijn radde tong, die slaat nog even hard toe als vroeger.

Uitschakeling in de eerste ronde: Marokko is nog steeds niet hersteld van de uppercut die het in de Africa Cup te verwerken kreeg. Een toernooi zonder Dirar ook, maar de Marokkaan was niet bepaald ontgoocheld dat hij moest thuis blijven. Integendeel zelfs. "Ik heb ook mijn trots. Ik wilde niet afreizen om daar op de bank of in de tribune te gaan zitten. Kijken hoe de anderen het er vanaf brachten, dat interesseert me niet. Hier kon ik tenminste mijn zwangere vrouw bijstaan. Het is geen schoolreisje, hè."

"Ik heb in een interview gezegd dat ik niet naar de Africa Cup wilde om in de zon te gaan liggen", gaat de Marokkaan verder. "Dan kon ik beter in Brugge blijven. Die woorden zijn slecht gevallen bij Eric Gerets, vandaar allicht dat ik niet opgeroepen werd. Hij had schrik dat ik slecht zou reageren als ik niet zou spelen. Enkele dagen tevoren leek het er immers sterk op dat ik erbij zou zijn. Een verantwoordelijke van de bond had me zelfs gebeld om te zeggen dat ik mijn paspoort in orde moest brengen. Toen verscheen dat interview echter, waardoor alles veranderde."

"Ik heb Gerets niet nodig"

Sportief gezien vindt Dirar dat hij zijn plek in de selectie meer dan verdiend zou hebben. "Daar kon geen twijfel over bestaan, na het knappe seizoen dat ik bij Brugge speelde. Ik kan offensief op alle posities spelen, dus een plek op de bank was echt wel het minimum. Zeker als je weet dat er kerels bij waren die bij hun club nooit in de basis stonden. Maar ach, dat is niet het einde van de wereld. Gerets heeft mij niet nodig, ik heb hem niet nodig, dat is nu eenmaal het leven."

Volgens enkele geruchten zou Dirar zich ook te zeer afsluiten binnen de selectie. "Ik ga daar niet heen om de plezante uit te hangen, ik ben geen kind meer. Ik vind het ook niet nodig om al mijn collega's in de armen te vallen (...) In een spelersgroep zitten alleen maar hypocrieten, daar heb je geen vrienden. Iedereen denkt alleen maar aan zijn eigen hachje."

"Altijd die trucjes"
Ondanks de harde woorden wijst Dirar niet met een beschuldigende vinger naar 'De Leeuw'. "Gerets is niet verantwoordelijk voor de mislukking op de Africa Cup. Overal waar hij kwam, heeft hij prijzen gewonnen. Dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten. (...) Het is misgelopen omdat er veel egoïsten in de groep zitten. Altijd die trucjes. Ik kan ook vier tegenstanders dribbelen en dan de bal verliezen. Alleen deed ik dat op mijn achttiende, toen ik in de zaal speelde. Mooi allemaal, maar wat levert het op?"

Straffe taal, maar Dirar houdt de deur voor Marokko op een kier. Met of zonder Gerets. "Als ze mij nodig hebben zal ik gaan, maar het is niet mijn hoofddoel. Cru gezegd kan mijn nationale ploeg zelfs de pot op. Als ik niet opgeroepen word, zal ik niet zeggen: "Verdomme, de smeerlap, hij heeft me over het hoofd gezien."

"Heel fier op mezelf"
Op dit moment krijgt Monaco dus alle prioriteit. Degradatie vermijden wordt stap één, waana volgend seizoen misschien een terugkeer naar de hoogste klasse mogelijk wordt.

Tot slot toch nog één quote, om het af te leren. "Ik heb evenveel gekost als Boussoufa toen hij naar Rusland vertrok. Ik geloofde mijn oren niet! Ik ben heel fier op mezelf." Sommigen zullen ook nooit veranderen... (svm)

AP
ap
belga
afp
belga
afp


Meld een bug