Africa Cup in Bergen: Mbokani kijkt al gsm'end toe

BELGA
Democratische Republiek Congo en Kameroen hebben een vriendschappelijke voetbalinterland afgewerkt in het Stade Charles Tondreau te Bergen. De wedstrijd eindigde op 1-1.

In het stadion van het failliete Bergen kwam DR Congo, dat op de voorbije Africa Cup derde werd, in de 12e minuut op voorsprong via Botaka. Vijf minuten voor rust lukte Bedimo voor Kameroen de gelijkmaker.

Bij DR Congo stond Charleroi-doelman Parfait Mandanda tussen de palen. De verdediging rekende op Anderlecht-spelers Chancel Mbemba en Fabrice N'Sakala (zie foto's). Neeskens Kebano (Charleroi), winnaar van de Ebbenhouten Schoen, en ex-Gouden Schoen Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht en ex-Standard) aanschouwden de wedstrijd vanop de bank. Kameroen kon rekenen op zijn sterren Stéphane Mbia (Sevilla) en Aurélien Chedjou (Galatasaray). Ook Standard-middenvelder Eyong Enoh stond op het veld.

Beide landen bereiden zich momenteel voor op de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup 2017. In juni kijken de Congolezen in groep B Madagascar in de ogen, Kameroen neemt het dan in groep M op tegen Mauritanië.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA