Advocaat zet journalisten op scherp: "Jullie hebben nooit op niveau gevoetbald"

reuters
Dick Advocaat gaat morgen zijn opstelling niet aanpassen aan het resultaat van Zweden eerder op de dag. Dat liet de Oranje-bondscoach vanmiddag weten op een persconferentie in het Wit-Russische Borisov. Advocaat zette meteen ook de verzamelde pers op scherp: "Jullie hebben nooit op niveau gevoetbald."

Nederland gooit morgenavond (20u45) in Wit-Rusland zijn laatste troeven op tafel in de strijd om een WK-ticket. Een zege is een absolute must, maar er is meer dan dat. Concurrent Zweden ontmoet eerder op de dag (18u) immers in dezelfde groep het bescheiden Luxemburg. Het verschil tussen Zweden en Nederland in het klassement bedraagt drie punten, maar de Scandinaven hebben ook een beduidend beter doelsaldo (+11 tegenover +5). Komende dinsdag nemen beide landen het tegen elkaar op in Amsterdam, zodat de opdracht voor Oranje duidelijk is: zoveel mogelijk goals maken in Wit-Rusland, om tegen Zweden dan de deur naar de WK-barrages open te beuken.

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat we twee keer winnen", aldus Advocaat. "De ploeg gelooft daar ook in. Er zijn twee manieren om Wit-Rusland te bestrijden. Vanaf minuut één druk zetten of ze laten komen. Dan creëer je ruimte voor jezelf. Als je kijkt naar de doelpunten die Zweden maakte tegen Wit-Rusland (Zweden won er met 0-4, red.), zie je dat ze bijna allemaal uit een counter vielen. Ik begrijp overigens niet dat Oranje moet aftrappen op een moment dat de uitslag van het duel tussen Zweden en Luxemburg al bekend is. Maar ik ga mijn opstelling zeker niet aanpassen aan dàt resultaat."

Toen enkele journalisten daar vragen over hadden, antwoordde Advocaat met een kwinkslag. "De meesten die hier zitten, hebben allemaal gevoetbald. Maar niet op dat niveau, nee. Dat kan niemand hier zeggen, of althans heel weinig. Ik, ja."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel De Maesschalck

    Nog een geluk dat hij zelf op niveau gespeeld heeft (was zelfs bij Berchem Sport geen basisspeler). Heeft zelfs geen niveau als trainer. Met de Glasgow Rangers kon Bob Peeters ook kampioen worden in die tijd en weten allemaal wat voor een supertrainer dat is.

  • Lieven De Bruyn

    Beste Dick, niemand van jouw generatie speelde op het niveau dat nu gespeeld wordt. Dat is geen verwijt, voetbal was toen gewoon anders; wat trager, iets naïever, met behoorlijk wat minder druk en gemiddeld gezien met minder 'professionalisme'. In mijn ogen was het toen mooier, eerlijker, minder theatraal, minder matennaaierij en cinema Pathé..., maar een niet vergelijkbaar niveau never the less. Daardoor bent ook u een beetje 'voorbijgestreefd'. En dat is nog normaal ook.

  • danny meulders

    ik kan mij niet voor de geest halen dat ik ooit actie's heb gezien van Dick ala Neymar of Messi ( van niveau gesproken )