Advocaat: "Nog steeds van mening dat we deze groep kunnen doorkomen"

anp
De Nederlandse bondscoach Dick Advocaat heeft in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Bulgarije een krachtig signaal afgegeven. Twee dagen na de ontluisterende nederlaag tegen Frankrijk (4-0) zette hij zijn ploeg openlijk op scherp, door een beroep te doen op het eergevoel van de internationals.

"We moeten stoppen met praten over Frankrijk en niet te veel terugdenken aan die wedstrijd", zei Advocaat op krachtige toon. "Als de spelers nog steeds in een wak zitten, hoeven we tegen Bulgarije eigenlijk niet meer te spelen. Maar je kan na drie dagen toch wel weer 100 procent gas geven? Dat moeten ze morgen laten zien. Ik verwacht zonder meer revanche. Ze moeten zich revancheren op zichzelf, ook voor onze fans. Dat betekent winnen. Hoe, dat is totaal niet belangrijk. Althans, dat vind ik."

Oranje kan zich eigenlijk enkel nog plaatsen voor het WK als de laatste drie wedstrijden, tegen Bulgarije, Wit-Rusland en Zweden, allemaal worden gewonnen. Het liefst met flink wat doelpunten verschil, want het doelsaldo kan ook nog van belang zijn als twee landen met evenveel punten eindigen.

"Iedereen verwachtte dat we zouden verliezen van Frankrijk, dat wilden we graag logenstraffen. Maar dat is niet gelukt, zij waren gewoon beter dan wij", erkent Advocaat. "Nu spelen we tegen landen waarmee we ons kunnen meten. Ik ben daar niet zo bang voor. We zijn nog steeds van mening dat we goed genoeg zijn om deze groep door te komen. Ik ben ervan overtuigd dat we morgen tot het gaatje gaan om te winnen. We willen toch met elkaar naar Rusland? Dan moet het niet zo moeilijk zijn om 90 minuten alles te geven."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Cuypers

  Het verval van het Nederlandse voetbal. Johan Cruijff draait zich om in zijn graf.

 • Raf Vertongen

  Ze hebben geen schijn van kans

 • eric debanne

  Niet naïef of blind zijn deze ploeg heeft het talent niet zeker het niveau meer van vroeger om door te gaan naar het WK ! Toch hoop ik dat ze het kunnen

 • Mark Marken

  Nou Dick, dan ben je een van de weinigen. En dan zeker play-off tegen Italië of Portugal? Kansloos. Oranje heeft niks, maar dan ook niks te zoeken op het WK. Op de eerstvolgende EK trouwens ook niet.

 • Steven Moreels

  Het onwaarschijnlijke zal ook gebeuren, met de hulp van het falen van de tegenstanders. Geloof me, of je ze nu graag hebt of niet, die arrogante bende zal nog door de mazen van het net kruipen