Advocaat en Gullit laten filmincident uit kleedkamer achter zich, Robben groet als enige het Legioen

photo_news
De Nederlandse bondscoach Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit hebben gesproken over het filmpje dat Gullit maakte in de kleedkamer na afloop van de met 3-1 gewonnen WK-kwalificatiematch tegen Bulgarije. "Ik vond het geen handige actie van Ruud, dat heb ik hem gezegd en daarmee is de kous af. Er is geen enkel probleem tussen Ruud en mij. We laten het achter ons", zegt Advocaat.

Bondscoach Dick Advocaat was niet blij met het filmpje uit de kleedkamer. Hij kon voor de camera van de NOS aanvankelijk niet geloven dat Ruud Gullit het zelf had gepost. Toen Advocaat, die op het beeld met zijn rug naar de camera staat, hoorde dat het filmpje toch echt door Gullit was gemaakt, reageerde hij zeer kribbig. "Dat kan ik me niet voorstellen. Ik vind het heel vreemd, dat zal ik hem ook wel zeggen. Of ik een hartig woordje met Gullit ga praten? Dat lijkt me wel verstandig.''

Gullit filmde eerst de spelers en draaide het beeld daarna naar zichzelf toe. "We hebben vandaag gewonnen, 3-1 tegen Bulgarije'', zei de assistent-bondscoach in het Engels. "Het was een fantastic game.'' Heel wat van zijn volgers op Twitter en Instagram hadden daar een andere mening over. "Ik heb dat filmpje gemaakt in mijn enthousiasme, achteraf had ik dat niet moeten doen", aldus Gullit. "En daarmee zetten we er een streep onder."

Een woordvoerder van de KNVB wilde niet reageren op het opmerkelijke inkijkje dat Gullit in de kleedkamer gaf en de boze woorden van Advocaat.

photo_news

Robben na eenzaam ererondje: "Dit is lullig"

Als klap op de vuurpijl is ook het Oranje-legioen flink teleurgesteld in het Nederlands voetbalelftal. Na de wedstrijd tegen Bulgarije vertikten alle spelers het om de supporters even te gaan groeten. Kapitein Arjen Robben nam als enige zijn verantwoordelijkheid. 

"Ze zijn opnieuw gekomen en dan is het maar normaal dat je ze gaat groeten. De andere jongens denken er waarschijnlijk niet aan. Laten we het erop houden dat het niet bewust is. Als je het dan alleen moet gaan doen is het best wel lullig. Dat ga ik straks even in de kleedkamer vertellen."

anp
photo_news
getty1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • emilyeh

    Dat sarcasme was gewoon heerlijk zonder meer. Natuurlijk kan een Hollander, die tenslotte best wat gewoon is, niet tevreden zijn met zulk lamentabel niveau.