AC Milan zet 'Pippo' Inzaghi op straat en stelt Mihajlovic aan

Filippo Inzaghi.
AP Filippo Inzaghi.
AC Milan heeft zijn coach Filippo Inzaghi ontslagen. De Italiaanse club eindigde dit seizoen op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A. Een uur na het nieuws maakte de club al bekend dat Sinisa Mihajlovic is aangesteld als nieuwe coach. De 46-jarige Serviër tekende een contract voor twee seizoenen.

Helemaal onverwacht komt het nieuws niet over het ontslag van Inzaghi niet. Begin juni meldden diverse Italiaanse media al dat de ex-goaltjesdief zou moeten vertrekken.  De 41-jarige Inzaghi werd in juni 2014 aangesteld als trainer van AC Milan. HIj volgde toen zijn ex-ploegmaat Clarence Seedorf op.

Geen Europees voetbal
Onder de hoede van 'Super Pippo' beleefde Milan een teleurstellend seizoen in de Serie A. Met een tiende plaats in de eindstand bleef de meervoudige Europese kampioen ver beneden de verwachtingen en greep zo voor het tweede jaar op rij naast Europees voetbal.

Mihajlovic verwachte opvolger
Zijn opvolger heet dus zoals verwacht Sinisa Mihajlovic. De naam van de bij Sampdoria vertrokken Servische coach circuleerde al eventjes. De 46-jarige Mihajlovic begon zijn trainersloopbaan in 2006 als assistent bij Interna en werd twee jaar later hoofdcoach bij Bologna. Na een jaar bij Catania en een seizoen bij Fiorentina werd hij kort bondscoach van Servië voor hij twee jaar geleden naar Sampdoria trok. Afgelopen seizoen werd hij met die ploeg zevende. Dat leverde een plaats in de derde voorronde van de Europa League op.

AP
PHOTO_NEWS
AP
EPA
PHOTO_NEWS