AC Milan maakt 'militair' contract op voor Balotelli: dit is wat hij allemaal niet meer màg

PHOTO_NEWS
Arme Mario Balotelli. AC Milan, dat gisteren de terugkeer van 'Super Mario' verwelkomde in San Siro, heeft in zijn contract een goedgedrag-clausule opgenomen die komaf moet maken met de strapatsen van het Italiaanse enfant terrible. Een clausule waarvoor sterke man Adriano Galliani de mosterd ging halen bij de regels en wetten van de Italiaanse... luchtmacht. Lees even mee wat Balotelli straks allemaal niet meer màg.

Extravagante kapsels of kledij zijn volgens de Gazzetta dello Sport, die het nieuws uitbracht, voor Balotelli voortaan verleden tijd. Roken en een bezoek brengen aan een nachtclub zijn eveneens 'not done'. Drinken mag hij nog, maar met mate.

Ook het gedrag van Balotelli op sociale media wordt vanaf nu stevig aan banden gelegd. Zijn posts op Twitter, Facebook of Instagram zullen streng gecontroleerd worden. Zaken die het imago van AC Milan bezoedelen, worden absoluut niet getolereerd. Tenslotte moet Balotelli er een gezonde levensstijl op nahouden en elke dag op tijd verschijnen op training.

AC Milan huurt Balotelli voor één seizoen van Liverpool, waar hij nooit kon doorbreken. Zijn vorige passage bij de 'rossoneri' verliep redelijk succesvol, ook al waren er enkele incidenten naast het veld. Zo verloor Balotelli zijn zelfbeheersing tijdens een interview met een kritische tv-reporter. Hij verweet de man niks van voetbal te kennen en gooide zijn microfoon op de grond.